Zelenski și poporul ucrainean au primit premiul Saharov pentru libertatea de gândire. Metsola: „Nimeni nu merită mai mult acest premiu”
Full Article 2 minutes read

Zelenski și poporul ucrainean au primit premiul Saharov pentru libertatea de gândire. Metsola: „Nimeni nu merită mai mult acest premiu”

Poporul ucrainean și președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, au primit premiul Andrei Saharov pentru libertatea de gândire, scrie Ukrainskaia Pravda. Într-un mesaj postat pe Twitter, președinta Parlamentului European Roberta Metsola i-a felicitat pe ucraineni pentru victoria lor. Potrivit acesteia, ucrainenii apără democrația, libertatea și statul de drept și își riscă viața pentru Europa, așa că nimeni nu merită mai mult acest premiu.

„Așa cum era de așteptat: oamenii curajoși ai Ucrainei în persoana președintelui lor, a liderilor aleși și a societății civile, au devenit actualii câștigători ai Premiului Saharov”, a anunțat corespondentul la Bruxelles al Radio Liberty, citat de Ukrainskaia Pravda.

Într-un mesaj postat pe Twitter, președinta Parlamentului European Roberta Metsola i-a felicitat pe ucraineni pentru victoria lor. Potrivitei, ucrainenii apără democrația, libertatea și statul de drept și își riscă viața pentru Europa, așa că nimeni nu merită mai mult acest premiu.

Premiul Saharov este principalul premiu al Uniunii Europene în domeniul drepturilor omului.

Anul trecut, liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi a primit Premiul Saharov, în 2020 – reprezentanți ai opoziției din Belarus, în 2018 – regizorul ucrainean Oleg Sentsov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: