Zelenski spune că Rusia plănuiește să-l înlăture de la conducerea Ucrainei până la sfârșitul lui 2023: „Numele operațiunii este Maidan-3”
Full Article 1 minutes read

Zelenski spune că Rusia plănuiește să-l înlăture de la conducerea Ucrainei până la sfârșitul lui 2023: „Numele operațiunii este Maidan-3”

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că Rusia plînuiește să-l înlăture din funcție până la sfârșitul anului 2023, în cadrul Operațiunii Maidan-3. Precizarea a fost făcută într-un interviu acordat publicației britanice The Sun, publicat pe 20 noiembrie.

Zelenski a declarat că Rusia ar plănui să înlocuiască președintele Ucrainei  până la sfârșitul anului 2023, „folosind orice mijloace pe care le are la dispoziție”.

Numele operațiunii este Maidan-3. Are ca scop schimbarea președintelui (Ucrainei – n. r.), poate nu prin asasinare, ci printr-o schimbare (de putere – n. r.). Vor folosi orice mijloace pe care le au la dispoziție”, a spus liderul de la Kiev.

În același timp, Vladimir Zelsnki a exclus posibilitatea organizării alegerilor prezidențiale în Ucraina, care ar fi trebuit să aibă loc în primăvara anului viitor, insistând asupra faptului că acestea sunt ilegale în temeiul legii marțiale.

Precizăm că președintele Zelenski a declarat săptămâna trecută că a primit informații de la serviciile de informații ucrainene și de la aliații acestora despre pregătirile pentru Maidan-3, fără a oferi însă detalii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: