14 cetățeni moldoveni, evacuați din Sudan în Franța și Rusia. MAEIE: Identificăm căile de repatriere
Full Article 2 minutes read

14 cetățeni moldoveni, evacuați din Sudan în Franța și Rusia. MAEIE: Identificăm căile de repatriere

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a anunțat că 14 cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Sudan, acolo unde în prezent se duc lupte între armata țării și gruparea militară RSF. MAEIE a precizat că moldovenii au fost evacuați prin intermediul a două curse avia către Franța și Federația Rusă, iar în prezent se identifică metode pentru repatriere a acestora.

MAEIE a anunțat pe 5 mai, că în contextul confruntărilor armate violente din Sudan, instituția a monitorizat situația de securitate și a depus eforturi pentru a identifica cetățenii Republicii Moldova care necesită sprijin pentru evacuare.

În acest sens, ministerul de Externe a informat că prin două curse avia, una către Franța și cealaltă către Federația Rusă, au fost evacuați 14 cetățeni ai țării noastre.

Actualmente, 13 cetățeni evacuați, printre care 6 copii, se afla la Moscova, unde au fost preluați și asistați de către responsabilii Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

„Cetățenii evacuați sunt în siguranță, iar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cooperare cu alte structuri ale statului, acordă sprijinul necesar acestor familii și identifică căile de repatriere în țara noastră”, se arată în nota informativă a MAEIE.

Amintim că luptele dintre armata sudaneză, condusă de Abdel Fattah al-Burhan, care este și liderul de-facto al țării și gruparea paramilitară RSF, condusă de Mohamed Hamdan Dagalo, zis Hemedti, au început în dimineața zilei de 15 aprilie în capitala Khartoum și s-au extins până pe 16 aprilie în mai multe orașe.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: