„A avut loc o situație rușinoasă”. Un deputat PAS reclamă că se încearcă limitarea drepturilor opoziției
Full Article 2 minutes read

„A avut loc o situație rușinoasă”. Un deputat PAS reclamă că se încearcă limitarea drepturilor opoziției

Deputatul fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi, susține că în parlament se încearcă îngrpdirea drepturilor opoziției. Într-o conferință de presă din 13 februarie, parlamentarul a dezvăluit că la ședința din ajun a Biroului permanent al legislativului s-a propus ca în sala de conferințe a instituției să aibă acces doar deputații, nu și cetățenii sau unii experți.

„Ieri la ședința Biroului parlamentului a avut loc o situație rușinoasă. Conducerea parlamentului a venit cu o propunere de regulament prin care în sala de conferințe a parlamentului să se permită doar prezența deputaților. Deci, Doamne ferește să aducă aici un cetățean sau un expert. Prin acest demers nu se îngrădește doar dreptul opoziției, dar și al cetățenilor. Colegii socialiști nu au nevoie de această platformă, ei au un ditamai holding mediatic. Acest parlament nu este al lui Dodon, al doamnei Greceanîi, este al cetățenilor”, a spus Mihai Popșoi.

Amintim că, uneori, în cadrul conferințelor sau briefingurilor de presă din cadrul legislativului, deputații invită anumite persoane din afara instituției. Astfel, săptămâna trecută, deputatul Partidului Demnitate și Adevăr, Alexandr Slusari, a fost însoțit de un avocat ucrainean în cadrul unei conferințe de presă.

Un alt caz recent a avut loc în data de 30 ianuarie, când deputații PDA au invitat să participe la o conferință de presă comună un grup de angajați ai Stației de Irigare din Briceni, care nu-și primiseră salariile de circa un an.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: