A încercat să mituiască cu 10 mii de euro un funcţionar al Preturii Buiucani, însă a ajuns pe mâna CNA
Full Article 2 minutes read

A încercat să mituiască cu 10 mii de euro un funcţionar al Preturii Buiucani, însă a ajuns pe mâna CNA

Un antreprenor din Chişinău a fost reţinut de Centrul Național Anticorupție (CNA) şi procurorii anticorupţie, după ce a fost denunţat de un funcţionar al Preturii Buiucani, pe care acesta ar fi încercat să-l mituiască. Comerciantul i-ar fi oferit 10 mii de euro, ca primă tranșă, pentru a obține promisiunea de a instala o gheretă pentru comercializarea produselor agricole în sectorul Buiucani. Mai mult, omul de afaceri s-a angajat să-i achite funcționarului un comision de 10 la sută din venitul lunar.  

Pentru că oferta antreprenorului a fost ignorată de funcționarul public, acesta ar fi insistat să-i transmită 10 000 de euro ca primă tranşă din comisioanele lunare ulterioare. Cazul a fost raportat la CNA, iar pe marginea faptelor descrise a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere activă.

Bărbatul a fost reţinut şi plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Acum, el este cercetat penal pentru corupere activă şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 7 ani de închisoare și amendă de până 700 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

***

Amintim că, în cadrul ședinței de constituire a Parlamentului de legislatura a XI-a, din 26 iulie, președinta țării Maia Sandu a declarat „toleranță zero față de actele de corupție”. Anterior, în aceeași zi, primarul capitalei Ion Ceban a declarat că Primăria Chișinău va deveni instituția numărul 1 la capitolul transparență.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: