A patra ediție a programului „ZOOM in Banking | Stagii de practică cu remunerare de la Victoriabank” încheiată cu succes

Studenți de la trei mari universități din Republica Moldova au fost premiați în cadrul evenimentului de închidere a celei de-a patra ediții a proiectului educațional «Zoom in Banking | Stagii de practică cu remunerare» 2022/2023. Tinerii, participanți în programul de instruire, s-au bucurat de lecții practice venite din partea profesioniștilor Victoriabank, care le-au fost lectori și mentori de încredere.

Zoom in Banking oferă studenților și oportunitatea de a face Stagii practice cu remunerare în cadrul băncii, unde tinerii au posibilitatea să asimileze profund cunoștințe practice din domeniul financiar-bancar.

Pentru Valeria Lazari, studenta Universității de Stat din Moldova, participarea la program a fost o oportunitate de a-și consolida cunoștințele și recomandă ferm tinerilor să aplice și ei pentru edițiile viitoare: «Această experiență de a combina studiile de la universitate cu practicile extracurriculare oferite de Victoriabank a fost crucială pentru mine în procesul de devenire profesională. Mă simt mult mai încrezătoare în deciziile mele și acum am claritate în privința pașilor pe care trebuie să-i urmez pentru a-mi realiza visele legate de carieră. Vreau să menționez, în special, și importanța deosebită a internshipului remunerat. Atunci când mai ești și plătit atât timp cât înveți, te face să-ți dorești și mai mult să rămâi acasă și să îndreptățești încrederea care ți-a fost oferită cu atâta generozitate.»

«Programul Zoom in banking mi-a oferit o experiență valoroasă pe două aspecte, care mi-au schimbat viziunea privind modul în care îmi văd afirmarea profesională și mi-au sporit enorm încrederea în propriul meu viitor. În primul rând, am căpătat o experiență extrem de valoroasă și cunoștințe mult mai vaste decât mi-ar fi oferit curricula de studii și stagiul clasic. Iar în al doilea rând, în mintea mea s-a produs o mini-revoluție: am realizat că ideea șanselor exclusive oferite de studiile peste hotarele Republicii Moldova este, totuși, o eroare — aici, acasă, există foarte multe oportunități pentru studenții ambițioși și dornici de a-și face o carieră de succes. Cel puțin, aceasta e opinia mea sinceră pe care o voi împărtăși altora de acum încolo», a ținut să specifice Valeria Popescu, o altă beneficiară a programului educațional.

În cadrul evenimentului studenții au fost încurajați să aleagă o carieră profesională, aici, acasă, Victoriabank fiind deschisă să le ofere un loc de muncă: «Dacă cineva din voi ar dori să se angajeze în banca noastră, noi vom fi doar bucuroși să vă știm parte a echipei. Rugămintea mea către voi e să alegeți Republica Moldova deoarece și aici sunt multe oportunități de creștere, dezvoltare, inclusiv pe plan financiar. Iar noi, cei de la Victoriabank, vom dezvolta lucruri frumoase acasă, vom contribui cu toată expertiza la creșterea economică a țării în așa fel încât să ne bucurăm de o viață europeană la noi acasă», a accentuat Vitalie Corniciuc, Vicepreședinte Victoriabank și lector Zoom in banking.

Susțineri și încurajări au venit și de la Igor Șarov, Rectorul Universității de Stat din Moldova, care prin exemple concrete, de fiecare dată, le transmite tinerilor specialiști că oportunități de afirmare există și în Republica Moldova: «Îmi face o deosebită plăcere să mă aflu aici, știu cât de mult țin colegii mei la acest proiect și oportunitățile care se oferă, iar oferirea de multiple posibilități este și una din prioritățile noastre. ÎMPREUNĂ cu colegii de la Victoriabank, EBA, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică, Academia de Studii Economice s-au realizat lucruri extrem de frumoase, iar principalii beneficiari sunteți voi, dragi studenți».

Victoria Cociug, Prorector pentru cercetare și parteneriate, ASEM a transmis cuvinte calde beneficiarilor programului, subliniind: «Academia de Studii Economice a stat la baza creării acestui proiect împreună cu EBA și Victoriabank, ne bucură enorm asocierea cu universitățile care, ulterior, s-au alăturat programului. Felicit studenții și le spun că cuvântul care îi descrie este perseverență pentru că această perseverență va fi valorificată într-un loc de muncă, stagii plătite și ulterior o creștere în carieră.»

«Noi suntem din diferite universități, dar în același timp realizăm lucruri frumoase pentru țară și aici avem excelente oportunități de colaborare. Mă bucur că există această posibilitate de a interacționa pe această platformă, care a fost creată de Victoriabank. Sunt sigur că cei care au fost în programul Zoom in banking, au un potențial excelent pentru a aduce o valoare mare și respectiv pentru a avea o carieră frumoasă în Republica Moldova», a declarat Rafael Ciloci, Decan Facultatea Inginerie Economică și Business, Universitatea Tehnică din Moldova.

Mariana Rufa, Directoare executivă EBA și partener al proiectului a apreciat efortul depus de organizatori și lectori pentru realizarea cu succes a edițiilor Zoom in Banking: «Noi suntem parteneri în acest proiect și mă simt foarte onorată, dar adevărata muncă s-a făcut de către echipa de la Victoriabank. La fel, o dedicație maximă a venit și din partea lectorilor și colegilor de la universitățile implicate în proiect.»

În ediția a patra a proiectului educațional «Zoom in Banking | Stagii de practică cu remunerare» 2022/2023, drept lectori au fost implicați specialiști în domeniu din echipa de Top Management a băncii, profesioniști cu certificări internaționale: Vitalie Corniciuc și Ionela Maloș, Vicepresedinți Victoriabank, Diana Ilicciev, Contabil Șef Victoriabank , Margareta Bețiu, Șefa Direcției evaluarea riscului de credit.

De-a lungul celor patru ediții, programul «Zoom in Banking» a instruit peste 400 studenți și profesori, oferindu-le oportunități educaționale și de angajare valoroase. Proiectul a fost inițiat în toamna anului 2019 de către Victoriabank, European Business Association Moldova și Academia de Studii Economice din Moldova, cu scopul de a îmbunătăți cunoștințele și abilitățile practice ale studenților, prin implicarea celor mai buni specialiști în banking. Ulterior, alte două universități s-au alăturat programului, și anume Universitatea de Stat a Moldovei și Universitatea Tehnică din Moldova. Proiectul Zoom in Banking presupune o parte de instruire în cadrul căreia profesioniștii împărtășesc informații utile din sectorul financiar-bancar. Dar și stagii practice cu remunerare, unde participanții sunt familiarizați cu procesele zilnice ale băncii. După partea practică, doritorii au, ulterior, oportunitatea de a fi angajați.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Moldova1 rămâne fără conducere la doar 3 luni de la numirea noului director? Membru-observator: „Este profund regretabil”

Ecaterina Covali ar fi demisionat din funcția de șefă a postului public de televiziune Moldova 1, la doar trei luni de la preluarea mandatului. Informația a fost făcută publică de membrul Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare al Companiei „Teleradio-Moldova”, Corneliu Popovici, pe rețelele de socializare. Până în prezent, demisia nu a fost confirmată oficial nici de conducerea TRM, nici de Ecaterina Covali.

„Este profund regretabil când puținele persoane profesioniste și buni manageri de la Teleradio-Moldova sunt împinse spre demisie. Astăzi, doamna Ecaterina Covali, șefa TV Moldova 1, a fost nevoită să-și depună mandatul, după ce a expus o serie de nereguli grave în activitatea directorului general al TRM, Vlad Țurcanu. De ce? Pentru că a avut curajul să pună întrebări corecte”, a scris Popovici pe rețelele de socializare.

Corneliu Popovici mai precizează că a solicitat, în cadrul ședinței din 16 iulie a CSD, demisia directorului general al TRM, Vlad Țurcanu, invocând „grave disfuncționalități manageriale care afectează activitatea Companiei publice”. Totuși, potrivit lui Popovici, cererea sa nu a fost susținută de ceilalți membri ai Consiliului.

Directorul general al TRM nu a comentat, deocamdată, acuzațiile care îi sunt aduse.

Amintim că Ecaterina Covali a fost numită director adjunct al Teleradio-Moldova pe 10 aprilie. Vlad Țurcanu a anunțat, atunci, că aceasta va coordona activitățile editoriale și administrative ale posturilor publice Moldova 1 și Moldova 2.

Pe 1 iulie, în mediul online a apărut o scrisoare semnată de nouă angajați ai Moldova 1, inclusiv Ecaterina Covali, în care acuză conducerea companiei publice că le-ar ignora atribuțiile. Aceștia au cerut intervenția Parlamentului, menționând că la TRM au fost alocați 137.000 de lei „pentru un „concept” de emisiune aflată deja în grilă din luna martie a anului curent, fără o analiză a conținutului de către Consiliul de Programe și fără organizarea unui concurs de idei”.

Contactat de NewsMaker, directorul TRM, Vlad Țurcanu, a calificat plângerea drept „o ciudățenie” și i-a acuzat pe membrii Consiliului, la rândul lui, de inacțiune. Ce ține de bani, Țurcanu a declarat că aceștia au fost alocați „în primul rând pentru pachetul grafic”, în urma unor negocieri directe, în cadrul procedurilor de achiziție. El a precizat că banii au fost alocați înainte ca emisiunea să intre în grilă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
presedinte.md

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene al României, la Chișinău. Ce a discutat cu președinta Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit pe 16 iulie cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene al României, Dragoș-Nicolae Pîslaru, care se află într-o vizită la Chișinău. Oficialii au discutat despre necesitatea accelerării proiectelor de interconectare a infrastructurii celor două țări și fortificarea colaborării dintre autoritățile de la Chișinău și București.

Potrivit unui comunicat al instituției prezidențiale, Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit de România în dezvoltarea sectoarelor esențiale ale economiei naționale și în susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, președinta Sandu a evidențiat importanța consolidării cooperării dintre Chișinău și București, în special în contextul procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și a experienței dobândite de România în acest proces.

Un subiect al discuției l-a constituit necesitatea accelerării implementării proiectelor strategice de interconectare, precum construcția de noi poduri peste Prut și realizarea liniilor electrice Bălți–Suceava și Strășeni–Gutinaș, precum și reducerea timpilor de așteptare la punctele de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România.

presedinte.md
colaj NM

Cererea de chemare în judecată depusă de Ceban împotriva lui Istratii – respinsă. Reacția deputatului PAS

Judecătoria Chișinău, sediul Centru a respins ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată depusă de primarul Chișinăului, Ion Ceban, împotriva deputatului PAS Dorian Istratii, pentru o postare în care a menționat viziunile politice contradictorii ale edilului. Anunțul a fost făcut de parlamentar pe 16 iulie, pe Facebook.

Ivan Ceban a pierdut astăzi procesul de judecată inițiat împotriva mea pentru postarea de mai jos făcută în 2023. El este alternativa foștilor, alternativa Kremlinului, confirmat recent prin interdicția în spațiul Schengen din cauza riscurilor de securitate pentru Uniunea Europeană”, a transmis Dorian Istratii.

Deputatul PAS a publicat și decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, care a examinat cauza. Potrivit documentului, cererea de chemare în judecată depusă de Ceban împotriva lui Istratii a fost respinsă ca neîntemeiată. Hotărârea primei instanțe poate fi atacată la Curtea de Apel Centru în termen de 30 de zile.

Edilul l-a acționat în judecată pe deputat pentru o postare pe Facebook din 2023, în care a fost vizat. Textul publicației menționat: „Nesterovschi, Lozovan, Ivan Ceban sunt dintr-un aluat care l-a plămădit Voronin, l-a preluat Plahotniuc și l-a plămădit mai departe cu mâna lui Dodon și, mai nou, fugarul Șor i-a cumpărat cu tot cu papuci. Atenție la oameni falși, atenție la cei care sunt gata să-și vândă țara pentru doi arginți. Exemplul primarului Ivan Ceban care ieri era împotriva Uniunii Europene și vorbea limba moldovenească, iar astăzi încearcă să mintă cetățenii că e pro-european și vorbește româna”. Ceban solicitase revocarea postării și obligarea lui Istratii să publice.

(VIDEO) Lista „trădătorilor” crește/ 13 moldoveni expulzați din Polonia/ Podul de pe Ismail, în stare critică

Cele mai importante știri din Moldova și din lume în noua ediție NewsMaker!
Subiectele ediției:
— Greva avocaților ar putea tergiversa examinarea dosarelor?
— Gaz avem, dar prețul de cumpărare este secret
— PNM propune revenirea la județe pentru a economisi un miliard de lei
— Șeful vămii centru vrea înapoi banii confiscați
— Podul de pe strada Ismail se prăbușește sub ochii noștri
— Vodă: cei care trădează Moldova vor fi sancționați
— Linia electrică Vulcănești-Chișinău, gata în proporție de 75%
— Fostul șef al vămii centru cere statului restituirea banilor confiscați
— Cei care trădează Moldova vor fi sancționați
— 13 moldoveni au fost expulzați din Polonia
— Microbuz de linie, implicat în accident la Strășeni. Două persoane decedate
— Încă două Coduri Galbene: de caniculă și furtuni
— Voronin confirmă că face bloc electoral cu Vlah, Dodon și Tarlev
— Deputat PAS: Moldova va legaliza criptomonedele până în 2026
— Decis: Aeroportul Chișinău va purta numele Eugen Doga
— Protest la Președinție: Irina Vlah și susținătorii săi s-au îmbrâncit cu poliția
Abonați-vă la NewsMaker – cele mai actuale știri fără cenzură.
Nu uitați să apăsați pe clopoțel pentru a nu rata noile ediții: zilnic, la 15:00 și 19:00, de luni până vineri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

screenshot

Usatîi, reacție la criticile Guvernului privind concertul organizat lângă „Trenul durerii”: „Noi l-am păzit mai tare ca voi”

Liderul „Partidului Nostru” (PN), Renato Usatîi, a venit pe 16 iulie cu o reacție după ce Guvernul a criticat faptul că concertul organizat în ajun de politician, în Chișinău, a avut loc în apropierea expoziției „Trenul durerii”, consacrată deportărilor staliniste din Basarabia. Într-o transmisiune live pe Facebook, Usatîi a declarat că vagoanele care fac parte din expoziție nu au fost afectate și nu a fost făcută mizerie în zonă. Acesta a mai numit autoritățile centrale „o rușine”.

Rușinea sunteți voi, domnul Băluțel, Recean, PAS-iști, travestiți și așa mai departe. Voi pentru mine sunteți toți egali. Nu este nicio discriminare. (…) Vagonul nu a fost acoperit, să nu ascundem trecutul, nu au fost provocatori să facă mizerie acolo. Noi l-am păzit mai tare ca voi”, a spus Renato Usatîi.

Nici Guvernul, nici PAS nu a comentat, deocamdată, declarația politicianului.

Amintim că, pe 15 iulie, Renato Usatîi a organizat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău al doilea concert din cadrul Festivalului Absolvenților 2025. În cadrul spectacolului au evoluat artiști din Republica Moldova, precum și din Rusia: Leonid Agutin și Liusea Cebotina. Inițial, la concert trebuia să evolueze trupa „Ruki Vverh”, cunoscută pentru aparițiile la mitinguri pro-Kremlin și concerte pe teritoriile ucrainene ocupate, însă, ulterior, Usatîi a comunicat că aceasta nu va mai participa.

În zona în care a avut loc spectacolul este desfășurată în prezent tradiționala expoziție „Trenul durerii”, consacrată deportărilor staliniste din Basarabia. Aceasta este organizată de Guvern.

Pe 16 iulie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a criticat concertul, menționând că organizarea show-ului în apropierea expoziției „Trenul durerii” este „o insultă la adresa memoriei colective” și o „bătaie de joc”. Reprezentantul Executivului a reproșat Primăriei Chișinău că a autorizat desfășurarea concertului în proximitatea expoziției și a menționat că municipalitatea ar trebui să ofere explicații în legătură cu acest subiect. În replică, consiliera edilului capitalei, Natalia Ixari, l-a acuzat pe Vodă de „manipulare”, menționând că primăria nu autorizează evenimente, ci doar este notificată despre organizarea lor.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: