Activistă, despre petiția împotriva campaniei din școli: Unii dintre acești părinți au copii LGBT despre care nu cunosc nimic
Full Article 2 minutes read

Activistă, despre petiția împotriva campaniei din școli: Unii dintre acești părinți au copii LGBT despre care nu cunosc nimic

Angelica Frolov, coordonatoare de program în cadrul organizației GENDERDOC-M, a comentat petiția inițiată de un grup de părinți, nemulțumiți de campania „Copiii LGBT în Școala Ta”. Aceasta a remarcat că unii dintre autorii inițiativei nu știu că ai lor copii ar fi homosexuali.

„Toți acești părinți alarmați că copiii lor vor fi „supuși” unei educații despre LGBT, semnează petiții, se revoltă… Știți ce mă întristează cel mai mult? Unii din ei au copii LGBT despre care nu cunosc nimic. Și copiii lor acum aud și ascultă ce opinie au părinții lor despre ei. Sper mult acești copii să reziste, cel puțin să găsească un adult adecvat care îi va acorda susținere și respect. Poate sunteți chiar voi, prietenii mei de aici, adulții care vor întinde o mână acestor copii?”, a menționat Frolov.

 

Amintim că în Republica Moldova, pe 7 noiembrie, a fost lansată campania „Copiii LGBT în Școala Ta”. Este prima campanie de conștientizare privind drepturile copiilor LGBT+ din țara noastrăCampania prezintă o serie de materiale care au scopul să ajute profesorii și profesoarele să înțeleagă dificultățile pe care le întâmpină copiii LGBT+ din cauza stereotipurilor și a prejudecăților. De asemenea, profesorii și profesoarele au ocazia să-și testeze cunoștințele despre copiii comunității LGBT și despre propriul grad de acceptare a acestora. Campania se va desfășura în luna noiembrie.

Un grup de părinți a inițiat o petiție prin care se opun desfășurării campaniei. Până la publicarea acestei știri, petiția a fost semnată de circa 3100 de persoane.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: