Adolescent de 15 ani, învinuit de omorul premeditat al unui bărbat din Ialoveni. Ce pedeapsă riscă
Full Article 2 minutes read

Adolescent de 15 ani, învinuit de omorul premeditat al unui bărbat din Ialoveni. Ce pedeapsă riscă

Un adolescent de 15 ani riscă să ajungă după gratii după ce a omorât premeditat un locuitor al raionului Ialoveni. Victima de 34 de ani a fost înjunghiată cu un cuțit de bucătărie.

Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a cauzei penale intentate în privința unui băiat de 15 ani, învinuit de omor premeditat (art.145 alin.(2) lit.a) din Codul penal).

Potrivit acuzatorilor, pe 17 septembrie 2023, în jurul orei 22:30, învinuitul s-a deplasat la domiciliul victimei – un bărbat de 34 de ani, locuitor al unui sat din raionul Ialoveni. Fiind în stare de ebrietate avansată, adolescentul a bătut la ușa casei victimei și i-a solicitat să iasă în curte. Ulterior, i-a aplicat în zona toracică o lovitură cu un cuțit de bucătărie luat din timp de la domiciliul său. În aceeași zi, cei doi ar fi avut un conflict.

În rezultat, victima a decedat la scurt timp, în rezultatul șocului hemoragic.

Învinuitul a refuzat să facă declarații despre caz.

Potrivit legii, omorul premeditat se sancționază cu închisoare de la 10 la 20 ani sau cu detențiune pe viață, minorii beneficiind de reducerea pedepselor în limitele prevederilor Codului penal.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: