Aeroportul Chișinău, supraaglomerat. Cererea administrației și apelul către pasageri
Full Article 2 minutes read

Aeroportul Chișinău, supraaglomerat. Cererea administrației și apelul către pasageri

Reprezentanții Aeroportului Chișinău au solicitat convocarea Comitetului Național de Facilitare a Transporturilor Aeriene în legătură cu fluxul mare de pasageri de la aerogară. Potrivit reprezentanților Aeroportului, la moment, responsabilii de facilitarea transportului aerian documentează aspectele care duc la supraaglomerare. Într-un mesaj pentru pasageri, administrația aeroportului a dat asigurări că lucrează pentru a minimiza timpul efectuării procedurilor înainte de zbor.

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău au declarat, pe 11 iulie, că „în unele perioade ale sezonului de vară se atestă un flux mare de pasageri”.

Astfel, pentru a face față acestei situații, întregul personal al întreprinderii și toată infrastructura disponibilă este implicată în procesarea în termeni proximi a tuturor călătorilor. Specialiștii responsabili de facilitarea transportului aerian se află la fața locului și documentează toate aspectele legate de aglomerațiile de pasageri în unele puncte, pentru a identifica circumstanțele care au dus la supraaglomerarea aerogării și pentru a interveni cât mai rapid”, se arată într-o declarație a Aeroportului.

Prin urmare, reprezentanții Aeroportului au anunțat că au solicitat convocarea Comitetului Național de Facilitare a Transporturilor Aeriene „pentru a asigura funcționarea întregului lanț logistic într-un mod eficient și efectiv”.

Vă asigurăm de colaborarea cu autoritățile competente și de faptul că lucrăm pentru a fi întreprinse acțiunile necesare în vederea minimizării timpului de efectuare a procedurilor înainte de zbor și diminuarea incomodităților cauzate de aplicarea cerințelor administrative a controlului securității aeronautice și a respectării cadrului normativ”, se arată în declarația Aeroportului pentru cetățeni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: