Franța, bază de operațiuni pentru spioni ruși. Ar fi acționat și în Republica Moldova
Full Article 1 minutes read

Franța, bază de operațiuni pentru spioni ruși. Ar fi acționat și în Republica Moldova

Agenți ai Serviciului rus de Informații Militare, specializați în asasinate, au acționat în mai multe țări europene, inclusiv în Republica Moldova informează Le Monde, într-u articol publicat ieri, 4 decembrie. Potrivit sursei citate, această unitate se ocupa de asasinate, sabotaj sau alte sarcini obscure.

După cazul de otrăvire a fostul agent rus Serghei Skripal, în martie 2018, serviciile de contraspionaj din Marea Britanie, Franța, Elveția și alte țări partenere au lansat operațiuni pentru depistarea agenților ruși care activează în Europa Occidentală.

În rezultat, investigațiile au condus la depistarea a 15 membri ai unei entități de elită a Serviciului rus de Informații Militare, care au circulat prin Europa în perioada 2014-2018. Potrivit sursei citate, agenții au locuit în regiunea franceză Haut-Savoie și utilizau acest loc înainte și după operațiile efectuate în Europa.

Aceeași sursă a mai scris că agenții au acționat în Marea Britanie, Bulgaria, Muntenegru și în regiunea Crimeea.

Este de menționat că autorităţile franceze nu au efectuat arestări şi nu au confiscat arme. De asemenea, nu au fost depistate contacte ale agenţilor cu ambasada Rusiei din Paris.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: