Agenția românească de marketing Kooperativa 2.0 se lansează în Republica Moldova odată cu preluarea unei părți din acționariatul companiei locale „Just Digital”

Agenția românească de comunicare integrată Kooperativa 2.0 se lansează oficial în Republica Moldova prin preluarea unei părți din acționariatul companiei locale de digital marketing, Just Digital. Asocierea dintre cele două entități marchează și un proces de rebranding prin intermediul căruia brandul moldovenesc fondat în anul 2016 se transformă în Kooperativa 2.0 Moldova.

Înființată în 2012 de Cristian China-Birta și Vlad Dulea, antreprenori cu experiență îndelungată în online, Kooperativa 2.0 a devenit în timp un pion important al industriei românești de marketing și comunicare, cu aproape 40 de angajați și o abordare full-service care acoperă toate nevoile de promovare ale clienților. Anunțul noii direcții de dezvoltare strategice vine la doar două săptămâni de la preluarea funcției de CEO al agenției de către Robert-Nicolae Feraru.


„Lansarea Kooperativa 2.0 în Republica Moldova este un vis împlinit, aflat de ceva timp pe lista obiectivelor noastre. Lucrurile s-au întâmplat mult mai repede decât ne așteptam atunci când i-am cunoscut pe Mircea Țîra și echipa sa de la Just Digital, care de astăzi se transformă în Kooperativa 2.0 Moldova. Prin intermediul acestui parteneriat integrarea noastră în industria din Republica Moldova a devenit mai facilă și suntem convinși că acest mix româno-moldovenesc, de acum în stil 2.0, va consolida legăturile creative dintre cele două țări și va oferi brandurilor locale facilități de extindere pe piețele internaționale.”, declară Robert-Nicolae Feraru, CEO & Managing Partner Kooperativa 2.0.

Fondată în urmă cu opt ani, Just Digital s-a poziționat rapid ca o agenție inovativă în industria marketingului și comunicării, fiind un pionier în integrarea sustenabilității și a componentelor digitale avansate în strategiile MarCom din Republica Moldova. Cu o echipă formată din aproximativ 35 de angajați, portofoliul companiei cuprinde management de social media, strategii de marketing și comunicare, producție video, design, branding, dezvoltare de website-uri și implementare de campanii ESG.


„Noua direcție de business ce vine la pachet cu amprenta Kooperativa 2.0 a luat naștere din dorința de a evolua la nivel internațional și de a aduce plusvaloare pieței locale de marketing și comunicare. Pentru noi acest parteneriat reprezintă oportunitatea de a beneficia de o imagine puternică și de expertiza acumulată de acest brand pe piața românească. Kooperativa 2.0 aduce un know-how consolidat în digitalizare, comunicare strategică și cross-marketing, fiind o sursă de inspirație pentru piața noastră locală.”, susține Mircea Țîra, fondator Just Digital și CEO Kooperativa 2.0 Moldova.


În contextul în care industria MarCom din ambele țări se află într-un proces accelerat de digitalizare, Kooperativa 2.0 își propune să valorifice acest parteneriat strategic pentru a inova și a continua să facă din creativitate un mod de lucru. Obiectivele noii entități vizează atingerea unei cote de 20% din piața media locală până în 2030, crearea unui impact regional și extinderea portofoliului de clienți internaționali.

Kooperativa 2.0 este agenție membră a celor mai importante asociații din domeniul publicității și comunicării din România: IAB, IAA, ARRP și AMCOR, o garanție suplimentară a faptului că agenția pune accent pe cele mai bune practici în domeniul publicității, PR-ului & marketingului online.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Moldova 1

Exerciții militare cu trageri asupra țintelor aeriene în regiunea transnistreană? Reacția Chișinăului

Militarii din regiunea transnistreană ar fi organizat în noapte de 22 spre 23 iulie exerciții cu trageri asupra unor ținte aeriene. Pe rețelele sociale au fost publicate mai multe imagini care surprind aplicațiile. Presa din stânga Nistrului nu a publicat nicio informație despre aceste exerciții. Între timp, vicepremierul pentru Reintegrare, Roman Roșca, a spus că urmează să se documenteze, transmite Moldova 1.

Totodată, consultanta principală a Biroului Politici de Reintegrare, Mariana Sarî, a menționat că acțiunile au avut loc în afara Zonei de Securitate, iar autoritățile constituționale nu au fost anunțate despre aceste exerciții.

Alexandru Flenchea, fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare, a catalogat acțiunile ca fiind ilegale, iar miezul problemei este prezența ilegală a militarilor străini pe teritoriul Republicii Moldova.

Amintim că, pe 12 iunie, au mai fost desfășurate exerciții militare, organizate de structurile nerecunoscute de la Tiraspol și trupele Grupului Operativ al Trupelor Ruse staționate ilegal pe teritoriul țării. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat atunci că acestea reprezintă o provocare și o încercare de a distrage atenția de la alte probleme serioase prin care trece regiunea din stânga Nistrului.

socialistii.md

„Moldova nu mai e grădina înfloritoare de altădată”: protest presărat cu promisiuni electorale, la Ministerul Agriculturii. Reacție

Simpatizanți, membri și deputați ai Partidului Socialiștilor au ieșit, din nou, în stradă. De această dată, manifestații au protestat, în frunte cu fostul președinte socialist Igor Dodon – în fața sediului Ministerului Agriculturii. Mulțimea a acuzat conducerea instituției că ar fi promovat politici care au „distrus sistemic sectorul agricol”. Nu au lipsit nici promisiunile electorale. Contactați, reprezentanții MAIA au declarat pentru NM că protestul are „caracter electoral” și că nu comentează acțiunile socialiștilor, dar rămâne, în schimb, „alături de fermieri”.

„Din cauza politicii ineficiente și a aventurilor geopolitice ale PAS și ale oamenilor numiți de ei, sectorul agricol a ajuns în pragul falimentului. Fermierii au pierdut piețele tradiționale de desfacere, iar autoritățile nu oferă mecanisme reale de sprijin. În plin sezon agricol, rafturile magazinelor sunt pline de produse de import, în timp ce produsele autohtone nu ajung să fie comercializate”, a declarat liderul socialiștilor, Igor Dodon.

Vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, a acuzat la rândul său guvernarea de presiuni asupra agricultorilor: „Cei care i-au adus la putere sunt astăzi persecutați. Fermierii nu mai pot veni în centrul Chișinăului să-și ceară drepturile fără să fie intimidați. Regimul actual acționează exclusiv în favoarea băncilor. Avem cele mai scumpe credite pentru agricultură, iar agricultorii părăsesc țara fiindcă nu au acces la finanțare”.

Liderul PSRM, Igor Dodon, care în ajun a anunțat, alături de alte trei partide politice că merge în bloc la parlamentare, susține că lucrurile în sectorul agricol „poate și trebuie să fie schimbate”. Acesta susține că „noua guvernare” care va fi formată după alegerile din septembrie „va reda agriculturii statutul de ramură strategică”. În final, manifestații au cerut demisia guvernării PAS.

Contactată pentru un comentariu, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Daniela Turculeț, a calificat protestul socialiștilor drept o acțiune „cu caracter electoral”.

„Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare nu comentează acțiunile și declarațiile formațiunilor politice. Cert este că ministerul este alături de fermieri și investește în sporirea competitivității fermierilor. În ultimii ani, Guvernul Republicii Moldova a direcționat circa 6 miliarde de lei din bugetul național către producătorii agricoli, prin intermediul AIPA. Ministerul susține dezvoltarea produselor cu valoare adăugată, investește în educația și cercetarea agricolă, facilitează accesul pe piețele externe și menține dialogul cu asociațiile de profil”, a precizat Turculeț.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Delegația UE la Chișinău, prima reacție după protestul transportatorilor: „Rămânem deschiși să discutăm”

Delegația Uniunii Europene la Chișinău a declarat pentru NM că rămâne deschisă la dialog cu Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) și ar putea organiza o întrevedere cu reprezentanții acesteia în curând. Precizările au fost făcute după protestul organizat de transportatori în ajun, în fața clădirii misiunii diplomatice.

Delegația UE a luat act de protestul organizat de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto. Rămânem deschiși să discutăm preocupările operatorilor de transport, iar Delegația UE este în contact cu reprezentanții APOTA pentru a organiza o întâlnire în zilele următoare”, a declarat Delegația UE.

Amintim că, pe 22 iulie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport a organizat un protest în fața sediului Delegației UE la Chișinău. Transportatorii cer de la autorități ca metodologia de calcul a tarifelor pentru serviciile de transport să fie aprobată și publicată, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale să renunțe și să retragă proiectul privind sistemele eGPS și e-bilet și ANTA să retragă scrisorile prin care a obligat adaptarea vehiculelor pentru transportul persoanelor cu dizabilități.

Prezent la fața locului, președintele APOTA, Olega Alexa, a explicat de ce manifestația are loc anume la sediul Delegației UE. „Toate acele trei cerințe și chestiunile care sunt legate de aceste cerințe, evenimentele care au loc acum, recent, sau nu de mult au avut loc și influențează ramura transportului de pasageri, vor fi descrise prin prisma procesului de integrare în Uniunea Europeană”, a spus el.

Protestul la sediul Delegației UE face parte dintr-o serie de manifestații anunțate anterior de APOTA. Prima a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale din capitală, pe 9 iulie.

***

Mai multe despre nemulțumirile transportatorilor puteți afla în interviul jurnalistului NM Nicolae Paholnițchi cu președintele APOTA (AICI).

rise.md

Cum arată vila din Grecia în care locuiau Plahotniuc și Țuțu: 1400 m2, 8 dormitoare, piscină și lift

RISE Moldova a identificat vila ultraluxoasă din Saronida, o stațiune exclusivistă situată pe Riviera Atenei, la sud de capitala Greciei, unde oligarhul Vladimir Plahotniuc și fostul deputat Constantin Țuțu s-au ascuns până la reținerea lor pe aeroportul din Atena.

Vila, situată pe strada Ifaistou, oferă o priveliște panoramică asupra Mării Egee și este prezentată pe site-urile imobiliare ca fiind una dintre cele mai mari reședințe private din regiune. Clădirea are o suprafață construită de aproximativ 1.400 mp, pe un teren de 1.240 mp, și se întinde pe patru niveluri, toate conectate printr-un lift interior. Imobilul include opt dormitoare, toate cu baie proprie, unele dotate cu jacuzzi și dressinguri individuale.

Printre dotările de lux se numără o cramă modernă, o sală de fitness cu hammam, o piscină infinity, o casă de oaspeți separată, zonă de relaxare în aer liber, șemineu pentru grătar și garaj subteran. Vila este întreținută non-stop de un staff dedicat, care locuiește într-o zonă separată a reședinței. Proprietatea nu este listată cu un preț fix, fiind clasificată drept „Price on request”, destinată unei clientele exclusiviste.

rise.md

Investigația RISE arată că vila nu a fost deținută de Plahotniuc, ci închiriată. Potrivit documentelor cadastrale din Grecia, casa a fost cumpărată în 2008 cu 250.000 de euro de către cetățeni greci. RISE anunță că a identificat cu exactitate locația imobilului prin suprapunerea imaginilor din satelit cu datele cadastrale.

Reamintim că Plahotniuc și Țuțu au fost reținuți pe 22 iulie, în timp ce încercau să fugă spre Dubai, fiecare având asupra sa doar câte un rucsac. Documentele oficiale consultate de RISE arată că ambii se aflau în posesia unor acte false, emise de autoritățile bulgare și române.

În cadrul perchezițiilor efectuate în vilă, poliția elenă a anunțat că a confiscat peste 155.000 de euro în numerar (în mai multe valute), 17 pașapoarte și cărți de identitate false, dispozitive de stocare criptate, ceasuri de lux, telefoane și computere.

RISE Moldova / Imagine satelit: Google Earth – Airbus

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Facebook/Maia Sandu

Președinta Sandu se va întâlni cu Regele Charles al III-lea. Vizită în Marea Britanie

Președinta Maia Sandu întreprinde în perioada 23-24 iulie o vizită de lucru în Marea Britanie. Șefa statului se va întâlni cu Regele Charles al III-lea și mai mulți oficiali englezi de rang înalt, pentru a aprofunda relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Marea Britanie.

Potrivit unui comunicat al Președinției de la Chișinău, Maia Sandu va avea o audiență cu Regele Charles al III-lea și va purta discuții cu alți oficiali britanici de rang înalt. De asemenea, se va întâlni cu diaspora din Northampton.

Această vizită are ca scop consolidarea parteneriatului Republicii Moldova cu Marea Britanie, bazat pe cooperarea în domenii precum, dezvoltarea economică, întărirea statului de drept, combaterea corupției și securitatea națională. (…) În cadrul întrevederilor, președinta Maia Sandu va discuta cu oficialii britanici despre extinderea exporturilor moldovenești, atragerea investițiilor și continuarea sprijinului pentru consolidarea instituțiilor democratice și a capacității statului de a răspunde la provocările regionale”, a transmis instituția prezidențială.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: