Alaiba, despre renunțarea la raportul Guvernului de 100 de zile: „Eu nu știu a cui e decizia, sunt la etajul 2 și am foarte mult de lucru”
Full Article 2 minutes read

Alaiba, despre renunțarea la raportul Guvernului de 100 de zile: „Eu nu știu a cui e decizia, sunt la etajul 2 și am foarte mult de lucru”

Viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, tot el ministrul al Economiei, susține că nu știe cine a decis ca Guvernul să renunțe la tradiționalul raport al primelor 100 de zile de activitate. „Eu sunt la etajul 2 și am mult de lucru”, a spus el. Oficialul declară că raportul ar fi, de fapt, unul „simbolic”, or, potrivit lui, în primele 100 de zile abia înțelegi ce „ai găsit” în ministere.  

„Decizia s-a luat ca să lucrăm mai departe. Eu cred că raportul acesta de 100 de zile este o chestie simbolică, pentru că absolut toți tehnologii, experții în comunicare, spun că nu poți să răstorni munții în 100 de zile. Este vorba de ce găsești și impulsionezi ca să ajungi la obiective. S-a considerat că nu este necesar și eu în principiu înțeleg. (…) Nu știu a cui e decizia, pentru că eu sunt la etajul 2 și am mult de lucru. Deciziile în comunicare se iau în echipele și platformele respective, de alți oameni, și cred ca are sens aceasta decizie”, a declarat Dumitru Alaiba în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, de la N4.

De menționat că Guvernul Recean a împlinit, acum o săptămână, 100 de zile de la învestirea în funcție. Cabinetul de miniștri condus de Dorin Recean nu a prezentat, însă, tradiționalul raport de 100 de zile, așa cum se întâmpla anterior. Pe 7 iunie, purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, a declarat, în cadrul unei conferințe, că guvernul renunță la acest raport și că își va prezenta doar raportul anual, conform legii. Vodă a dat asigurări că echipa guvernamentală lucrează pentru a identifica și rezolva problemele oamenilor, menționând că realizările vor fi prezentate de miniștri și echipele ministeriale, pe domeniile sectoriale, în cadrul emisiunilor TV sau radio.

Amintim că Guvernul Recean a fost învestit în funcție pe data de 16 februarie, curent, după ce ex-premierul Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: