Alaiba „luptă” cu ștampilele de la minister: le-a adunat și încuiat pe toate într-un safeu
Full Article 2 minutes read

Alaiba „luptă” cu ștampilele de la minister: le-a adunat și încuiat pe toate într-un safeu

Toate ștampilele de la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării au fost adunate și încuiate într-un safeu. Cel puțin aceasta a declarat în dimineața zilei de 30 noiembrie ministrul Dumitru Alaiba. Potrivit oficialului, „un minister care luptă cu birocrația nu trebuie să i se conformeze”. 

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării Dumitru Alaiba a scris pe rețelele de socializare că a adunat toate ștampilele din cadrul instituției și le-a încuiat într-un safeu.

Oficialul a spus că va returna doar ștampilele „care ușurează lucrul operațional” și doar „după o argumentare clară a necesității”.

Am adunat toate ștampilele din minister și le-am încuiat în safeu. Vreo 12 la număr. Să vedem ce se va întâmpla. O să le dau înapoi doar pe cele care ușurează lucrul operațional și doar după o argumentare clară a necesității acestora. Nu e despre ștampilă. E despre puterea simbolurilor. Un minister care luptă cu birocrația nu trebuie să i se conformeze”, a declarat Alaiba.

În noiembrie 2022, Alaiba menționa că „ștampila putea fi eliminata în 2015”: „Tot eu am împins o lege din Consiliul Economic unde eram atunci. A ajuns în parlament și a fost prăbușită de PD. Ștampila a fost eliminată prin lege în 2016 (fix legea scrisă de noi votată de guvernul Filip). Conform legii ștampila nu e obligatorie din 2016. Ștampila până azi există în realitate. Și e obligatorie de facto. Suntem aproape în 2023. Și așa nu doar despre ștampilă, ci despre FOARTE multe. FOARTE. Deseori din nedorință, uneori din frică, din când în când pe de-a dreptul din interese corupte. An de an pierdem în stagnare timpul valoros”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: