Alexandru Flenchea nu mai este șeful Delegației Republicii Moldova în CUC. Cum explică și ce va face mai departe?
Full Article 1 minutes read

Alexandru Flenchea nu mai este șeful Delegației Republicii Moldova în CUC. Cum explică și ce va face mai departe?

Alexandru Flenchea nu mai deține funcția de șef al Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC). Informația a fost confirmată pentru NM chiar de către acesta. Flenchea a precizat că s-a întâmplat odată cu preluarea funcției de premier de către Dorin Recean.

„Atribuțiile mele au încetat în legătură cu schimbarea guvernului, întrucât mandatul de consilier al prim-ministrului expiră odată cu încetarea exercitării funcției de premier. Noul prim-ministru nu mi-a prelungit mandatul. Șeful Delegației Moldovei din cadrul CUC este o funcție pe care o poți exercita fiind în funcție publică. Conform legii, șeful delegației este consilierul premierului”, a declarat Flenchea pentru NM.

Acesta a precizat că va reveni în funcția de director al ONG-ului „Inițiativa pentru pace”.

NM a solicitat un comentariu de la Biroul politici de reintegrare în legătură cu demiterea lui Alexandru Flenchea, însă nu am primit deocamdată un răspuns.

Amintim că Alexandru Flenchea a preluat funcția din cadrul CUC în ianuarie 2023, fiind consilierul premierului de atunci, Natalia Gavrilița. Anterior, în perioada 2019-2020, Flenchea a deținut funcția de vicepremier pentru Reintegrare în Guvernul Chicu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: