Alianța Dreapta Unită din România s-a lansat la Chișinău. Carp: Moldova are nevoie de prieteni în Parlamentul European
Full Article 3 minutes read

Alianța Dreapta Unită din România s-a lansat la Chișinău. Carp: Moldova are nevoie de prieteni în Parlamentul European

Alianța Dreapta Unită din România (ADU), formată din Uniunea Salvați România (USR), Partidul Mișcarea Populară (PMP) și Forța Dreptei (FD) pentru a participa la alegerile din România inclusiv pentru Parlamentul European, s-a lansat pe 24 martie la Chișinău. Politicienii români au venit să-și prezinte platforma electorală pentru alegerile europarlamentare. La eveniment a fost prezent și deputatul Partidului de guvernare de la Chișinău Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp. El a spus că Moldova „are nevoie de prieteni și aliați în Parlamentul European” și a îndemnat cetățenii să iasă la vot pe 9 iunie, atunci când în România au loc alegeri pentru Parlamentul European. 

Deputatul PAS Lilian Carp a spus că Moldova „are nevoie de prieteni și aliați în Parlamentul European”. „Suntem obligați să participăm la alegerile din România, să facem alegerea corectă pentru viitorul european al Republicii Moldova prin votul care o să-l facem la data de 9 iunie în alegerile europarlamentare, în România. (…) Ca politician vă îndemn să ieșiți la vot pe 9 iunie pentru că Moldova are nevoie de prieteni și aliați în Parlamentul European”, a declarat Carp.

Vicepreședintele USR Dan Barna a menționat că „în lunile și în anii următori, în Parlamentul European, vor fi fundamentali pentru Republica Moldova și pentru acceptarea ei în familia europeană”.

„E foarte important să avem cât mai mulți prieteni și susținători ai Republicii Moldova acolo, în Parlamentul European. (…) Europarlamentarii din Dreapta Unită au fost și vor fi cei mai puternici avocați ai Moldovei în Uniunea Europeană. Votând pe 9 iunie, nu votați doar pentru europarlamentarii din România, votați pentru șansa Moldovei de a fi mai aproape de Europa”, a comunicat Barna.

Președintele PMP Eugen Tomac a spus că „dacă românii s-au putut bucura de libertate și să-și regăsească demnitatea în Uniunea Europeană, atunci românii din această parte a Prutului luptă în continuare pentru aceleași valori”.

„Amenințările din partea Kremlinului sunt reale și doar când trăiești zi de zi în Republica Moldova vezi ce înseamnă acest război absurd. (…) Aveți nevoie de politicieni credibili, determinați, care să vă reprezinte interesele atât la București cât și la Bruxelles”, a menționat Tomac.

Dreapta Unită este o alianță electorală de centru-dreapta, formată din trei partide. Aceasta a fost înființată pentru a participa la alegerile din România, inclusiv pentru Parlamentul European care vor avea loc pe 9 iunie 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: