„Am posibilitatea de carieră internațională”. Natalia Gavrilița, precizări despre următoarea activitate
Full Article 4 minutes read

„Am posibilitatea de carieră internațională”. Natalia Gavrilița, precizări despre următoarea activitate

Fostul premier Natalia Gavrilița a decis să ia o pauză, ulterior va anunța în ce domeniu o să se implice. Potrivit fostei prim-ministre, acum nu este cazul să ia o decizie. „După o astfel de perioadă este cazul să iau un respiro”, a declarat Gavrilița. Întrebată dacă va fi candidatul PAS la următoarele alegeri locale din Chișinău, Gavrilița a menționat că „sunt mai multe posibilități pentru următoarea perioadă”. La fel, fostul premier a menționat că a primit mai multe propuneri în care are posibilitatea să activeze pe viitor. „Am posibilitatea de carieră internațională, inclusiv cu impact asupra lucrurilor în Republica Moldova”, a precizat Gavrilița. 

În cadrul Clubului de Presă organizat de Școala de Jurnalism din Moldova, Gavrilița a fost întrebată de ce a luat decizia să plece din funcția de premier.

„Moldova se confruntă cu un nou set de provocări și, întotdeauna, am discutat în echipă care este cea mai bună modalitate de a guverna în contextul în care ne aflăm. Această decizie am luat-o împreună. Eu sunt prim-vicepreședinte de partid, îmi asum absolut fiecare decizie. Nu sunt genul de persoană care poate fi ușor constrânsă. Decizia este absolut asumată și aceasta nu înseamnă că eu nu voi continua să lucrez pentru ceea ce am crezut toată viața de altfel – pentru beneficiul oamenilor și progresul țării”, a răspuns Gavrilița.

Întrebată ce funcție va ocupa mai departe, Natalia Gavrilița a menționat că „există mai multe opțiuni”.

„Cred că toată lumea cunoaște că, în Moldova, un om care își dorește să muncească și are experiență și pregătire profesională se regăsește fie în sectorul public, fie în sectorul privat. Eu pentru mine am decis să iau o lună-două de repaus. Să petrec un pic mai mult timp cu copilul meu și după această lună de repaus voi lua o decizie în care direcție merg în următoarea perioadă”, a subliniat fostul premier.

La întrebarea dacă va fi candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la următoarele alegeri locale din Chișinău, Gavrilița a reiterat că „sunt mai multe posibilități pentru următoarea perioadă”.

„Dumneavoastră cunoașteți că am avut și o carieră internațională înainte de a reveni în 2019 în funcția de ministru al Finanțelor. Discut cu colegii despre toate aceste opțiuni. Eu nu voi lua o decizie în următoarea lună sau poate chiar două. După 18 luni de activitate foarte intensă cred că trebuie să treacă o perioadă ca să-mi definesc bine obiectivele pe viitor și unde, în opinia mea, experiența pe care o am ar putea fi de cel mai mare folos pentru cetățenii acestei țări și pentru partidul care îl reprezint”, a precizat Gavrilița.

Fostul premier a fost întrebat dacă funcția de guvernator al Băncii Naționale i s-a potrivi mai bine.

„Cred că nu este corect să discutăm acum despre această poziție, dacă această poziție devine vacantă atunci putem să discutăm ca și societate cine ar fi cel mai potrivit om să conducă o astfel de instituție. Exact aceasta vreau să vă spun despre candidatura la Primărie, sunt multe discuții. Eu înțeleg că toată lumea vrea să cunoască ce voi face în continuare. Eu pot să vă spun că întodeauna mi-am dorit să creez un fond de investiții. De asemenea, am propuneri ca să fiu în Consiliul de administrare a unor organizații sau întreprinderi. De asemenea, am posibilitatea de carieră internațională, inclusiv cu impact asupra lucrurilor în Republica Moldova”, a spus fostul premier.

„Nu cred că acum este cazul să iau decizii. După o astfel de perioadă este cazul să iau un respiro, să merg într-o vacanță și doar după asta să iau o decizie”, a conchis Natalia Gavrilița.

***

Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru pe 10 februarie 2023. În aceeași zi, Maia Sandu a desemnat candidatura lui Dorin Recean pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Ulterior, pe 16 februarie 2023, majoritatea parlamentară a dat vot de încredere cabinetului de miniștri condus de către Dorin Recean. Noii miniștri au depus în aceeași zi și jurământul de credință patriei, în fața președintei Maia Sandu. Programul de Guvernare îl găsiți aici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: