„L-am cunoscut personal”. Fostul premier Natalia Gavrilița, despre una din victimele atacului de la Aeroport 
Full Article 2 minutes read

„L-am cunoscut personal”. Fostul premier Natalia Gavrilița, despre una din victimele atacului de la Aeroport 

Fostul premier Natalia Gavrilița a declarat că l-a cunoscut personal pe angajatul din securitatea aeroportuară Igor Ciofu, omorât vinerea trecută la Aeroportul Chișinău. „Îl voi ține minte ca un ofițer corect și dedicat, cu care am colaborat excelent”, a menționat Gavrilița, adăugând că exprimă condoleanțe familiilor care și-au pierdut oamenii dragi, pe 30 iunie. 

„Sincere condoleanțe familiilor îndurerate, care au pierdut oameni dragi. L-am cunoscut personal pe unul dintre cei doi oameni care și-au pierdut viața – locotenent-colonel al SPPS (n. red. Serviciul de Protecție și Pază de Stat), Igor Ciofu. Este o pierdere irecuperabilă pentru familia sa, colegii de serviciu și întreaga comunitate”, a scris Gavrilița, pe rețelele de socializare.

Fostul premier a adăugat că „Igor Ciofu a fost un profesionist devotat și a servit cu demnitate și loialitate în instituția pe care a slujit-o”.

„Amintirea lui va rămâne vie în inimile celor care l-au cunoscut și au lucrat alături de el. Eu însămi îl voi ține minte ca un ofițer corect și dedicat, cu care am colaborat excelent. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a conchis Gavrilița.

***

Amintim că un cetățean al Tadjikistanului a tras focuri de armă la Aeroprtul Internațional Chișinău, în seara de 30 iunie, după ce i-a fost refuzată intrarea în țară. La scurt timp, agresorul a fost capturat de brigada de poliție cu destinație specială Fulger. Atacatorul a fost rănit și, în prezent, se află în stare gravă la spital. În urma atacului, polițistul de frontieră Serghei Munteanu și angajatul din securitatea aeroportuară Igor Ciofu au fost omorâți.

Potrivit SPPS, Igor Ciofu a activat în cadrul instituției în perioada 2006-2022, ocupând diverse funcții de execuție, până la gradul special de locotenent-colonel.

Reprezentanții Aeroportului au declarat că inspectorul de securitate Igor Ciofu avea 40 de ani și era „un tată iubitor a 3 copii”. „Activa în serviciul securitate al aeroportului din 2022, fiind ofițer pensionat din cadrul SPPS”, au ținut să precizeze reprezentanții Aeroportului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: