„Am senzația că cineva îi ține „крыша” geopolitică a lui Plahotniuc”. Dodon sugerează că SUA se vor implica în alegerile prezidențiale din toamnă
Full Article 2 minutes read

„Am senzația că cineva îi ține „крыша” geopolitică a lui Plahotniuc”. Dodon sugerează că SUA se vor implica în alegerile prezidențiale din toamnă

Președintele Igor Dodon califică drept „stranie” decizia Interpolului de a refuza includerea fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, în lista persoanelor anunțate în căutare internațională și de a radia datele acestuia din bazele de date ale Organizației. Declarația a fost făcută în cadrul ediției speciale a platformei „Președintele răspunde” din 24 iulie, care se desfășoară în aceste momente la vila prezidențială de la Condrița, la care au fost invitați jurnaliști de la mai multe instituții de presă, inclusiv NM. 

„Pentru mine este stranie această decizie. Am senzația că cineva îi ține „крышa” (îl acoperă, NM) geopolitică a lui Plahotniuc, eu sper că asta nu sunt americanii, care i-au acordat sau încă nu azil politic și îl țin acolo la păstrare și îl pregătesc pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova, că văd că unii deja s-au lansat cu scopul de a bate în actualul președinte”, a comentat Igor Dodon.

Șeful statului a atras atenția că decizia Interpolului și atitudinea autorităților din SUA ar putea avea legătură cu campania prezidențială din toamnă.

„Eu nu exclud că decizia de astăzi cu Interpolul și atitudinea foarte atentă a autorităților americane față de acesta face parte din strategia campaniei prezidențiale pentru toamna anului curent. Pe de o parte, SUA declară că este hoț, îl pun în diferite liste și Pompeo face declarații, iar pe de altă parte îl țin binișor, poate a zice ceva de Dodon la o anumită etapă”, a argumentat Dodon.

Igor Dodon a mai spus că, în opinia sa, dacă Vladimir Plahotniuc s-ar fi aflat într-o altă țară și nu SUA, ar fi fost „demult adus acasă”. Acesta a mai spus că are cele mai multe șanse de a câștiga alegerile prezidențiale și că cei care merg împotriva sa fac jocul oligarhilor.

„Eu, dacă o să iau decizia, voi merge drept candidat al poporului. Maia Sandu e candidat al oligarhilor, deja e clar. (…) Oligarhilor le este convenabil ca Maia Sandu să câștige alegerile prezidențiale și vor face tot posibilul pentru aceasta și îi impun agenda Maiei Sandu”, a menționat Dodon.

De asemenea, acesta a mai spus că deciziile președintei PAS ar fi influențate din afara țării.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova sunt planificate pentru data de 1 noiembrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: