Ambasadoarea SUA în România: „Am văzut multe exemple de încercare a Rusiei de a destabiliza guvernul de la Chişinău”
Full Article 2 minutes read

Ambasadoarea SUA în România: „Am văzut multe exemple de încercare a Rusiei de a destabiliza guvernul de la Chişinău”

Ambasadorul Statelor Unite (SUA) în România, Kathleen Kavalec, susține că a văzut „multe exemple de încercare a Rusiei de a destabiliza Guvernul Republicii Moldova”. Potrivit ei, dezinformarea rămâne „o preocupare majoră”. Declarațiile au fost făcute într-un interviu pentru presa de peste Prut. Șefa diplomației americane la București a lăudat, totodată, România pentru că „a demonstrat o conducere excelentă în sprijinirea Moldovei în aspirațiile sale europene”, scrie news.ro.

„Mai întâi de toate, permite-mi să spun că România a demonstrat o conducere excelentă în sprijinirea Moldovei în aspirațiile sale europene”, a spus Kathleen Kavalec, într-un interviu difuzat vineri de Digi24, atunci când a fost întrebată cât de bine reușesc România şi Uniunea Europeană să ajute Republica Moldova să nu alunece spre Rusia.

„Dezinformarea este o preocupare majoră. Şi am văzut multe exemple de încercare a Rusiei de a destabiliza Guvernul Republicii Moldova. De aceea suntem foarte prezenți şi acolo, alături de România şi alți parteneri, în oferirea de sprijin, de exemplu, pentru nevoile lor energetice”, a declarat ambasadoarea Statelor Unite în România.

Kathleen Kavalec a precizat că a fost recent în Republica Moldova cu o misiune comercială, pentru a încerca să încurajeze investiții suplimentare în Republica Moldova.

Statele Unite au oferit peste 300 de milioane de dolari ca asistență Republicii Moldova. „Şi intenționăm să oferim şi mai mult”, a anunțat Kavalec.

„Încercăm să-i ajutăm în combaterea dezinformării, ajutându-i să facă față provocărilor cu care se confruntă”, a spus Kavalec.

„Cred că atunci când te uiți la lume, faci o alegere, în ce direcție vrei să mergi. România a făcut această alegere când a decis că vrea să adere la NATO, când a decis că vrea să adere la UE. Aţi votat pentru a merge spre Vest, unde aţi văzut mai multă stabilitate, pace şi prosperitate. Şi moldovenii, în Republica Moldova, şi-ar dori același lucru. Deci, cred că toți ar trebui să lucrăm împreună pentru a-i sprijini”, a conchis Kathleen Kavalec.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: