Anchetă de serviciu, după ce Teleradio-Moldova a încurcat anii de Revelion. A fost difuzat un mesaj mai vechi al Maiei Sandu
Full Article 3 minutes read

Anchetă de serviciu, după ce Teleradio-Moldova a încurcat anii de Revelion. A fost difuzat un mesaj mai vechi al Maiei Sandu

La „Teleradio-Moldova”, redactorul șef de la Actualități a aprobat recent un buletin de știri din care lipseau știrea momentului din Republica Moldova și știrea zilei din Europa. Tot el, pe 31 decembrie, a admis difuzarea unui mesaj de felicitare al președintei Maia Sandu din 2020, dar nu cel cuvenit. Declarațiile au fost făcute de noul director al Teleradio-Moldova, Vlad Țurcanu, care anunță că a declanșat o anchetă de serviciu. 

„Din primele zile ale mandatului meu la Teleradio-Moldova le-am spus șefilor de redacții care s-au compromis în anii din urmă, printr-un servilism dezagreabil față de fostele puteri, că trebuie să facă un pas înapoi și să-i lase pe alții să îndrepte ce au stricat ei”, comunică Țurcanu.

Potrivit lui, unii s-au retras în liniște, alții au stăruit să rămână în funcții prevalându-se de Codul muncii, care le apără drepturile.

„Îi trădează, însă, reflexele. La radiodifuziune, redactorul șef de la Actualități, același din ultimii 10 ani, a aprobat acum două săptămâni un buletin de știri din care lipseau știrea momentului din Republica Moldova și știrea zilei din Europa. Dumnealui reușise să se remarce încă de pe 31 decembrie, când a admis, din incompetență sau rea-voință, difuzarea în noaptea de Revelion la Radio Moldova a unui alt mesaj de felicitare al președintei Maia Sandu decât cel cuvenit, în emisie răsunând versiunea din 2020 a mesajului prezidențial”, scrie directorul, pe Facebook.

În acest fel, Țurcanu anunță că a declanșat o anchetă de serviciu care va stabili cauzele acestor disfuncționalități. „Dar încă de pe acum pot să vă spun că, într-un fel sau altul, ne vom dispensa în curând de toți cei care cred că ne pot râde în față, făcându-ne de rușine meseria și colegii”, a conchis el.

***

Vlad Țurcanu a fost numit în funcția de director general al furnizorului public național de servicii media, Compania „Teleradio-Moldova”, pe un termen de șapte ani, în cadrul ședinței plenare din 3 decembrie 2021.

Atunci Țurcanu a oferit asigurări că actorii politici vor avea la radioteleviziunea publică o reprezentare corectă. La fel, el a menționat că instituția își va recăpăta numele de odinioară. „Cu sprijinul autorităților și al partenerilor internaționali, vom încerca să scoatem „Teleradio-Moldova” și din paragina materială în care se găsește, în ideea de a-i imprima un aspect modern și atractiv. Angajații de la Radio Moldova și Moldova 1 merită condiții decente de lucru, pentru a putea, la rândul lor, să furnizeze publicului emisiuni de calitate”, a comunicat Țurcanu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: