Rezultatele anchetei privind atacul armat de la Aeroport rămân incerte. La două zile după expirarea termenului anunțat, MAI tace
Full Article 2 minutes read

Rezultatele anchetei privind atacul armat de la Aeroport rămân incerte. La două zile după expirarea termenului anunțat, MAI tace

Rezultatele anchetei privind circumstanțele în care a avut loc atacul armat la Aeroportul Internațional Chișinău, în urma căruia au fost uciși polițistul de frontieră Serghei Muntean și agentul de securitate Igor Ciofu, nu au fost deocamdată prezentate. Reprezentanta Ministerului Afacerilor Interne, Olivia Melnic, a declarat pentru NM că vor avea loc declarații pentru presă, fără a preciza însă data evenimentului.

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, anunțase acum câteva zile că raportul anchetei va fi prezentat până la 31 iulie.

Contactată de NM, reprezentanta serviciului de presă al MAI Olivia Melnic a precizat: „Conform declarațiilor domnului ministru, după finalizarea anchetei urmează să fie organizat un briefing de presă referitor la rezultate”.

***

Amintim că un incident tragic a avut loc pe 30 iunie la Aeroportul Chișinău. Un cetățean al Tadjikistanului a dezarmat un polițist de frontieră și a tras mai multe focuri, ucigând două persoane. La rândul său, acesta a fost rănit, după care a murit la spital. Procuratura Generală din Dușanbe a precizat că atacatorul este Rustam Asharov, căutat pentru implicare în răpirea prim-vicepreședintelui unei bănci din Dușanbe.

Noul ministru de Interne Adrian Efros a declarat în prima sa conferință de presă: „Termenul de prezentare a raportului este 31 iulie și noi în baza anchetei vom evalua aspectele și vom determina implicarea fiecărui angajat, după asta vor fi luate decizii”.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: