Anticorupție: Judecătorul Oleg Melniciuc este acuzat de o elevă de hărţuire sexuală
Full Article 2 minutes read

Anticorupție: Judecătorul Oleg Melniciuc este acuzat de o elevă de hărţuire sexuală

Judecătorul instanţei de contencios admininistrativ din cadrul Judecătoriei Chişinău, Oleg Melniciuc, este acuzat de o elevă de la Colegiul „Alexei Mateevici” de hărţuire sexuală. Magistratul respinge acuzaţiile şi susţine că este vorba de o răzbunare pusă la cale de „persoane influente, nemulţumite de decizia pe care a luat-o” în privinţa lor, potrivit unui material publicat pe 12 mai de portalul Anticorupție.md.

Autoarea plângerii este o elevă din anul trei a Colegiului „Alexei Mateevici”. Victoria Bercu, directoarea Colegiului Alexei Mateevici, a confirmat pentru portalul Anticorupție.md că a depus o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pe acest caz.

„Este vorba de o elevă din anul trei, care a fost repartizată la practică în oficiul Râşcani al Judecătoriei Chişinău, iar magistratul respectiv îi era conducător de practică din partea instituţiei. Eleva mi s-a plâns că magistratul i-a făcut avansuri cu caracter sexual şi nu-i semnat raportul de practică. Eu mi-am făcut datoria şi am sesizat CSM”, a precizat directoarea.

Potrivit documentelor publicate de jurnaliștii portalului de investigații, în plângere este menționat că magistratul a sărutat eleva, a cuprins-o și i-a băgat mâinile sub bluză.

Contactat de reporterii portalului Anticoruptie.md, Oleg Melniciuc a confirmat existența plângerii, dar a respins acuzaţiile. „Este vorba de o răzbunare pentru o decizie luată de mine ca judecător, care nu a fost pe placul unor persoane foarte influente. Ei au organizat totul. Vor să se răzbune şi fabrică totul foarte profesionist. Eu am dat explicaţii şi la Comisia Judiciară. Sunt sigur că adevărul va ieşi la suprafaţă, nu a fost niciun fel de hărţuire”, a declarat Melniciuc.

Oleg Melniciuc este condamnat, în prima instanţă, la 7 ani cu executare pentru îmbogăţire ilicită. Sentința a fost pronunțată în 2021.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: