Apartamentul unui fost deputat ar putea fi pus sub sechestru. Recursul ANI, admis de Curtea de Apel Chișinău
Full Article 1 minutes read

Apartamentul unui fost deputat ar putea fi pus sub sechestru. Recursul ANI, admis de Curtea de Apel Chișinău

Curtea de Apel Chișinău a admis recursul Autorității Naționale de Integritate (ANI) împotriva încheierii din 17 mai 2021 a Judecătoriei Chișinău (sediul Centru) în cauza civilă ANI împotriva Nae-Simion Pleșca. Astfel, a fost casată încheierea primei instanțe cu privire la confiscarea averii nejustificate și anume punerea sub sechestru a bunului imobil – un apartament situat în centrul capitalei, cu o suprafață de peste 300 metri pătrați, deținut de familia fostului deputat.

Potrivit ANI, în decembrie 2020, în cadrul unei proceduri de control a averii s-a stabilit că fostul deputat și familia acestuia, au admis o diferență substanțială între bunurile dobândite și veniturile realizate pe parcursul deținerii mandatului de deputat în perioada septembrie 2015-martie 2019, în mărime de peste 830 de mii de lei, precum și deținerea nejustificativă a acestora.

Inspectorul de integritate a decis confiscarea averii nejustificate și, suplimentar, a remis un denunț către Procuratura Generală pentru inițierea unei cauze penale pe aspectul îmbogățirii ilicite.

Dacă actul de constatare al ANI, emis în decembrie 2020 pe numele fostului deputat va rămâne definitiv, averea nejustificată constatată urmează a fi confiscată în folosul statului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: