Aproape 10 ani de închisoare pentru un bărbat care a furat 38 de ceasuri dintr-un magazin din Chișinău
Full Article 2 minutes read

Aproape 10 ani de închisoare pentru un bărbat care a furat 38 de ceasuri dintr-un magazin din Chișinău

Un bărbat de 29 de ani a fost condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare, după ce a furat 38 de ceasuri dintr-un magazin din Chișinău. Valoarea obiectelor se ridică la peste 5 mln lei. Sentința este cu drept de atac.

Bărbatul a fost recunoscut vinovat pentru tâlhărie, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 9 ani și 10 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit Procuraturii, infracțiunea a vut loc în decembrie 2015. Individul, împreună cu încă două persoane (în privinţa cărora a fost pronunţată sentinţă de condamnare la data de 23 martie 2020), dar şi împreună cu alte persoane neidentificate, fiind un grup criminal organizat în prealabil, s-au deghizat în haine milităreşti și cu cagule pe cap, deţinând o armă de foc neletală. Astfel echipați, au intrat într-un magazin de ceasuri din centrul capitalei.

După ce au amenințat angajații magazinului, unul din ei a fost lovit cu arma în regiunea capului, în timp ce a încercat să stopeze acţiunile infracţionale.

În rezultatul atacului tâlhăresc, individizii au sustras din vitrinele magazinului 38 de ceasuri cu valoarea cuprinsă între 60 400 lei și 490 000 lei.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 5 047 000 lei.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: