Aprobat: Guvernul a declarat 1 și 2 iunie zile de odihnă. Cum vor fi recuperate?
Full Article 2 minutes read

Aprobat: Guvernul a declarat 1 și 2 iunie zile de odihnă. Cum vor fi recuperate?

1 și 2 iunie vor fi declarate zile de odihnă pentru bugetari. Acestea vor fi recuperate ulterior prin extinderea programului zilnic de muncă. O hotărâre în acest sens a fost aprobată pe 17 mai de Guvern. 

Prevederile se aplică angajaților autorităților și instituțiilor publice. Pentru întreprinderile din sectorul real al economiei naționale, hotărârea aprobată de Guvern are caracter de recomandare. În acest caz, decizia de a acorda salariaților zile de odihnă pe 1 și 2 iunie va fi luată de către conducătorii acestora.

Totodată, proba din cadrul examenului național de bacalaureat, din 2 iunie 2023, se va desfășura conform orarului stabilit de Ministerul Educației și Cercetării, cu atragerea la muncă a salariaților în corespundere cu prevederile Codului muncii al Republicii Moldova.

Precizăm că decizia Guvernului vine în contextul în care pe 1 iunie Moldova va găzdui Summit-ul Comunității Politice Europene.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: