Numiri la Guvern: un nou ambasador în Elveția; noi șefi la Agenția Achiziții Publice și Inspectoratul Control Financiar de Stat 
Full Article 2 minutes read

Numiri la Guvern: un nou ambasador în Elveția; noi șefi la Agenția Achiziții Publice și Inspectoratul Control Financiar de Stat 

Guvernul a aprobat, pe 30 aprilie, demisia lui Vladimir Cuc din funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și numirea lui în calitate de ambasador în Elveția și, concomitent, reprezentant permanent al țării noastre pe lângă Oficiul ONU la Geneva. Totodată, miniștrii au susținut numirea unui nou șef la Inspectoratul Control Financiar de Stat. Este vorba despre Svetlana Țurcanu, care actualmente activează la Serviciul Fiscal. La Guvern a fost aprobată și numirea unui nou director al Agenției Achiziții Publice – Gheorghe Movileanu, care a activat în cadrul instituției circa 4 ani. 

La ședința cabinetului de miniștri din data de 30 aprilie a fost propusă și aprobată eliberarea lui Vladimir Cuc din funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe din data de 24 mai în baza cererii de demisie. Totodată s-a prezentat spre examinare și aprobare propunerea Ministerului Afacerilor Externe privind numirea lui Vladimir Cuc în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană, reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU din Geneva, înaintând președintelui Republicii Moldova proiectul decretului respectiv. Propunerea a fost susținută de miniștri.

„Domnul Cuc are o sarcină destul de importantă, în mod special la Oficiul ONU de la Geneva. Plus că odată cu semnarea EFTA (nota red. Asociația Europeană de Liber Schimb), așteptarea agenților economici este să avem o mai mare deschidere a pieței Elveției pentru produsele noastre”, a menționat premierul Dorin Recean.

La ședința Guvernului s-a propus și aprobat numirea Svetlanei Țurcanu în funcția de șef al Inspectoratului Control Financiar de Stat din 7 mai. Potrivit reprezentanților Guvernului, Țurcanu are o experiență de circa 25 de ani în domeniul financiar-contabil, este licențiată în contabilitate și audit și, totodată, în matematică. Actualmente activează la Serviciul Fiscal, în calitate de director adjunct al Departamentului de audit intern.

Cabinetul de miniștri a aprobat și numirea lui Gheorghe Movileanu în funcția de director al Agenției Achiziții Publice din 7 mai. Movileanu a activat în cadrul Agenției circa 4 ani. Este licențiat în drept.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: