Ce pedeapsă au primit cei care au agresat fizic și verbal patru angajați ai Ministerului Mediului
Full Article 2 minutes read

Ce pedeapsă au primit cei care au agresat fizic și verbal patru angajați ai Ministerului Mediului

Patru persoane din cele șapte care, în noaptea de 7 spre 8 septembrie, ar fi agresat mai mulți angajați ai Inspectoratului pentru Protecția Mediului în extravilanul satului Ghidighici au fost  plasate în arest la domiciliu pentru 30 de zile. 

Suspecții, șapte la număr, cu vârstele cuprinse între 30 și 35 de ani, sunt cercetați penal pentru huliganism și jaf.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției,  în noaptea de 7 spre 8 septembrie curent, polițiștii Inspectoratului de Poliție Buiucani, au fost sesizați precum că patru angajați ai Inspectoratului Mediului, care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în extravilanul satului Ghidighici, ar fi fost agresați fizic și verbal de persoane necunoscute, cauzându-le vătămări corporale.

Suspecții ar fi utilizat obiecte asemănătoare pumnalului și au amenințat cu arme de foc. De asemenea, inspectorii au fost deposedați în mod deschis de trei lanterne și o camera video, prejudiciul fiind estimat la suma de 8 800 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat muniții și arme de foc deținute ilegal.

La moment patru persoane sunt în arest la domiciliu, iar trei urmează să fie localizate și reținute.

Persoanele implicate riscă pentru infracțiunea de huliganism închisoare de la 3 la 7 ani, iar pentru jaf – de la 5 la 7 ani de închisoare.

În alt caz, polițiștii de la Strășeni au efectuat săptămână trecută percheziții la domiciliile unor persoane implicate în vânatul ilicit, unde au depistat și ridicat arme și muniții deținute ilegal.

Bunurile au fost transmise la Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare  al IGP pentru efectuarea  expertizei balistice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: