Noul ministru al Mediului vrea trasee pentru bicicliști prin pădure: „O oportunitate de a promova turismul ecologic”
Full Article 2 minutes read

Noul ministru al Mediului vrea trasee pentru bicicliști prin pădure: „O oportunitate de a promova turismul ecologic”

Sergiu Lazarencu, noul ministru al Mediului, vrea trasee pentru bicicliști prin pădure. Oficialul a spus că își dorește să schimbe viziunea „de a vedea pădurea doar ca o sursă de lemn” și vrea să vadă pădurea „ca o oportunitate de a promova turismul ecologic”. Declarațiile au fost făcute pe 16 martie, în timpul campaniei de împădurire la care participă Lazarencu împreună cu echipa Ministerului Mediului. 

Ministrul Mediului a spus că vrea trasee turistice pentru drumeții prin pădure, precum și trasee pentru bicicliști.

„Suntem în Răzeni, Ialoveni, unde împreună cu echipa Ministerului Mediului continuăm campania de plantare inițiată de președinta Maia Sandu. Agenția Moldsilva și-a propus în această primăvară să planteze peste 3 mii de hectare iar pentru campania din toamnă este planificat să fie plantat în jur de 4 mii de hectare. Ne propunem să depunem un efort și mai mare și să plantăm mai mult decât este planificat pentru acest an, și să ajungem la 10 mii de hectare. Vrem să aducem pădurea mai aproape de oameni și totodată să schimbăm viziunea de a vedea pădurea doar ca o sursă de lemn. Vreau să vedem pădurea ca o oportunitate de a promova turismul ecologic, de a avea mai multe trasee turistice pentru drumeții, trasee pentru bicicliști și alte activități de promovare a unui mod sănătos și activ de viață”, a comunicat Lazarencu.

Pe 10 martie, în Republica Moldova, a fost dat startul campaniei de împădurire din această primăvară. Cu genericul „Generația pădurii”, în cadrul evenimentului se planifică plantarea a peste 13 milioane de puieți.

***

Pe 13 martie 2024, premierul Dorin Recean a anunțat că în locul lui Iordanca-Rodica Iordanov, la Ministerul Mediului, va veni deputatul Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate Sergiu Lazarencu. Iar în dimineața zilei de 14 martie, Sergiu Lazarencu a depus jurământul de învestire în funcția de ministru al Mediului, în prezența președintei Maia Sandu și a premierului Dorin Recean. Lazarencu are studii superioare în economie, deține o companie și este ex-viceprimar de Stăuceni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: