Au condus cu viteză, în stare de ebrietate avansată sau nu au acordat prioritate pietonilor. Mii de șoferi, sancționați în ajun și de Revelion
Full Article 2 minutes read

Au condus cu viteză, în stare de ebrietate avansată sau nu au acordat prioritate pietonilor. Mii de șoferi, sancționați în ajun și de Revelion

În weekend, pe 31 și 31 decembrie,  inspectorii de patrulare au fixat și documentat peste 2.600 de încălcări din domeniul circulației rutiere. Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că, în timp ce marea majoritate au fost sancționat pentru depășirea vitezei, alți șoferi au fost trași pe dreapta și amendați după ce au urcat la volan în stare de ebrietate avansată, nu au respectat indicatoarele rutiere sau nu au acordat prioritate pietonilor.

Potrivit bilanțului IGP, în zilele de odihnă din ajunul și de Revelion, 29  de șoferi au fost înlăturați de la volanul mașinii, fiind depistați în stare de ebrietate. Potrivit sursei citate, 19 dintre ei se aflau în stare de ebrietate avansată.

Alți 1.244 au fost sancționați după ce au depășit viteza stabilită pe sectorul de drum, iar 645 pentru că nu au respectat indicatoarele rutiere de prioritate și semnalele de interzicere a semafoarelor.

IGP precizează că în acest weekend, 232 de șoferi au fost documentați pentru că conduceau vehiculul fără a avea cuplată centura de siguranță, 502 pentru că au oprit mijlocul de transport în locuri interzise, iar alți 57 – pentru neacordarea priorității legale pietonilor.

În perioada de timp precizată, potrivit sursei citate, polițiștii de patrulare au intervenit în 374 de cazuri, solicitări parvenite la Serviciul Unic 112.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: