FOTO Polițiștii, imagini cu prima zăpadă și apel către șoferi: solicităm maximă prudență în trafic și adaptarea vitezei
Full Article 2 minutes read

FOTO Polițiștii, imagini cu prima zăpadă și apel către șoferi: solicităm maximă prudență în trafic și adaptarea vitezei

Poliția Republicii Moldova a publicat imagini de pe unele trasee din țară și a solicitat șoferilor să fie prudenți, menționând că în țară se înregistrează ploaie și lapoviță. Iar pietonilor, oamenii legii le-au recomandat, să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă. 

Atenție! Ploaie și lapoviță în țară! Poliția solicită maximă prudență în trafic! Recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi trafic. În contextul unui trafic aglomerat, lapoviţa poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, fiți înțelegători şi nu blocaţi intersecţiile”, au menționat oamenii legii.

Polițiștii le-au recomandat pietonilor „să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă; să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor”.

În situații de urgență, oamenii sunt îndemnați să apeleze la 112.

 

Menționăm că pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini cu primii fulgi de zăpadă din acest sezon, în Republica Moldova. Între timp, în România, mijlocul lunii noiembrie a adus viscol și ninsori în jumătate de țară. Mai multe mașini au rămas blocate din cauza zăpezii, au fost solicitate utilaje pentru deszăpezire şi împrăștierea materialului antiderapant, iar într-o zonă circulația a fost oprită.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: