Au majorat nejustificat prețurile la produse alimentare și farmaceutice. 23 de agenți economici vor fi sancționați
Full Article 2 minutes read

Au majorat nejustificat prețurile la produse alimentare și farmaceutice. 23 de agenți economici vor fi sancționați

Pe parcursul lunii martie, au fost efectuate 164 controale fiscale, inclusiv 43 controale fiscale pe parcursul săptămânii curente, în rezultatul cărora au fost stabilite 23 cazuri în care au fost au majorate nejustificat prețurile la unele produse alimentare și farmaceutice.

Potrivit unui comunicat publicat miercuri, 1 aprilie, de către Serviciului Fiscal de Stat, au fost cazuri de majorare a adaosului comercial cu o depășire de la 0,6 % până la 8,36 % pentru produsele alimentare (hrișcă, lapte, unt, orez).

De asemenea, a fost depistată o depășire de la 9,76 % până la 25,12 % la produsele farmaceutice (mănuși medicinale, dezinfectanți). În cazurile depistate vor fi aplicate sancțiuni, conform legislației în vigoare.

În cazul când consumatorul constată o majorare a prețurilor la mărfurile social importante, față de perioadele anterioare, informația poate fi comunicată la Linia Centrului de apel al Serviciului Fiscal de Stat 0 8000 1525.

Vezi AICI lista produselor social importante.

Amintim că, pe 18 martie, președintele Igor Dodon a anunțat că guvernul ar putea fi nevoit să recurgă la plafonarea prețurilor la anumite produse de primă necesitate. Totodată, acesta a avertizat că vor fi sancționați agenții economici care speculativ majorează prețurile.


x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: