Aurul a atins un preț istoric. Cât a ajuns să coste?
Full Article 2 minutes read

Aurul a atins un preț istoric. Cât a ajuns să coste?

Prețul aurului a depășit luni, 4 decembrie, recordul istoric, ajungând la peste 2 100 de dolari per uncie (circa 28 de grame). Creșterea prețului are pe fundalul unui context geopolitic tensionat și a incertidudinii legate de dobânzile Rezervei Federale a SUA (FED), relatează G4Media.

Metalul prețios a ajuns la 2 135,39 dolari la începutul tranzacțiilor asiatice, depășind precedentul record istoric stabilit în 2020, în timpul pandemiei.

În ultimele săptămâni, traderii s-au îndreptat către aur ca investiție de refugiu, în urma izbucnirii războiului dintre Israel și Hamas – provocat de gruparea teroristă.

Va reduce FED ratele?

Această tendință a fost întărită de o serie de date care indică o încetinire a inflației pentru luna octombrie în Statele Unite, ceea ce a dus la speculații potrivit cărora Rezerva Federală a SUA va reduce ratele dobânzilor.

Pariurile pe o reducere a ratelor au afectat, de asemenea, dolarul, ceea ce a făcut ca aurul să fie mai ieftin pentru cumpărătorii internaționali. Traderii au început să se orienteze către metalul galben după ce șeful FED, Jerome Powell, a declarat vineri că ratele au „atins un nivel suficient de restrictiv”, alimentând speranțele că banca centrală va începe în curând să reducă ratele.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: