Autoritatea lui Putin scade în Republica Moldova? Câți moldoveni mai au încredere în liderul de la Kremlin
Full Article 1 minutes read

Autoritatea lui Putin scade în Republica Moldova? Câți moldoveni mai au încredere în liderul de la Kremlin

Datele unui nou sondaj au fost prezentate în Republica Moldova. Cercetarea este realizată de CBS Research, la comanda Institutului pentru Dezvoltare şi Inițiative Sociale IDIS „Viitorul” din Republica Moldova şi a Institutului de Științe Politice şi Relații Internaționale din România. Cetățenii au fost întrebați câtă încredere au în următorii lideri politici. 

Moldovenii au cea mai mare încredere în Klaus Iohanis, președintele României – 35,4% din respondenți.

Dacă înainte de război, Vladimir Putin avea încrederea a peste 70% din cetățeni, acum autoritatea acestuia a scăzut la 35,2%.

Nici președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, nu se bucură de un nume bun în Republica Moldova. Circa 64,9% din respondenți au spus că nu au încredere în el.

Autoritatea lui Putin scade în Republica Moldova? Câți moldoveni mai au încredere în liderul de la Kremlin

Datele au fost culese în perioada 30 octombrie – 20 noiembrie 2022. Sondajul a fost realizat în Republica Moldova, cu excepția regiunii din stânga Nistrului, pe un eșantion de 1015 persoane. Metoda: mixtă, CATI (55%) și CAPI (45%).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: