„Autoritățile au decis să ne distrugă”. Avia Invest acuză Autoritatea Aeronautică Civilă de manipulare
Full Article 2 minutes read

„Autoritățile au decis să ne distrugă”. Avia Invest acuză Autoritatea Aeronautică Civilă de manipulare

Compania „Avia Invest” susține că Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) ar manipula și ar ascunde „adevărul și dedesubturile situației legate de așa-numita datorie”. Într-un comunicat de presă publicat în dimineața zilei de 7 mai, reprezentanții acesteia au scris că autoritățile ar încerca, prin presiuni, să distrugă și mai mult industria aeronautică din Republica Moldova.

În acest context, reprezentanții companiei „Avia Invest” scriu că suma de peste 22 de milioane de lei, prezentată de Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) ca fiind datorie a Avia Invest, este de fapt o parte din penalități, rezultate din datoriile istorice ale companiei Air Moldova, încă din perioadă în care era în gestiunea statului.

Prin urmare, datoriile Air Moldova către Avia Invest au determinat reţineri de plăţi către AAC, iar investitorul aeroportului este obligat acum să plătească penalităţi.

„Guvernarea se comportă în această situație precum baba profitoare din romanul lui Dostoievski, profitând de alții și ținând cont doar de propriile beneficii”, se arată în comunicat.

„Avia Invest” mai scris că datoria a fost achitată integral către AAC, inclusiv și o parte din penalități.

„Atragem atenția opiniei publice că sechestrele aplicate de autorităţi pe conturile Avia Invest au adus la imposibilitate de a achita salariile la peste 600 de angajaţi, în condițiile unei crize sociale și economice fără precedent pentru Republica Moldova. Cu alte cuvinte, statul încearcă să se îmbogățească pe timp de criză!”, mai scriu reprezentanții companiei.

Compania Avia Invest consideră informațiile prezentate miercuri, 6 mai, într-un comunicat de presă de către Autoritatea…

Geplaatst door Chisinau International Airport, Moldova op Woensdag 6 mei 2020

Reacția vine după ce, pe 6 mai, AAC a publicat un comunicat de presă prin care solicită companiei „Avia Invest” să achite datoria de peste 22 mln de lei. Și premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: