Autoritățile solicită implicarea instituțiilor internaționale după ce Tiraspolul a instalat 37 de posturi ilegale pe durata stării de urgență
Full Article 2 minutes read

Autoritățile solicită implicarea instituțiilor internaționale după ce Tiraspolul a instalat 37 de posturi ilegale pe durata stării de urgență

Autoritățile de la Chișinău solicită implicarea misiunii OSCE și a tuturor actorilor din formatul 5+2, în contextul în care Tiraspolul a instalat 37 de posturi ilegale pe durata stării de urgență. Despre acest lucru a anunțat Alexandru Jizdan, președintele comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică.

„Astăzi dimineață am avut o întrevedere cu vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic și cu Alexandru Pînzari, ministrul Apărării. În cadrul întrevederii, noi am pus în discuție situația complicată din punctul meu de vedere în această zonă. Escaladarea situației în zona de securitate în legătură cu instalarea celor 37 de posturi ilegale de către Tiraspol pe perioada stării de urgență și menținerea acestora după finalizarea stării de urgență constituie o ilegalitate și o încălcare gravă a drepturilor omului”, a declarat Jizdan.

De asemenea, Jizdan a spus că „încercările de sfidare a operațiunii de pacificare pe râul Nistru și tensionarea situației în localitățile din zona de securitate prin îngrădirea liberei circulații constituie un abuz și o încălcare a tuturor actelor normative”.

„Pe platforma parlamentară solicităm în termen de trei zile ca Tiraspolul să-și revizuiască atitudinea în raport cu cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului și să revină la un proces calm și pașnic de soluționare a diferendului transnistrean. Solicităm tuturor organismelor internaționale în materia drepturilor omului să sprijine acțiunile guvernului și parlamentului, precum și eforturile de restabilire a situației în zona de securitate și să condamne atitudinea Tiraspolului”, a mai declarat Jizdan.

Totodată, acesta a solicitat și implicarea misiunii OSCE, precum și a tuturor actorilor din formatul 5+2.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: