Autoritățile ucrainene spun că au eliberat zeci de mii de arme civililor, de la începutul războiului 
Full Article 1 minutes read

Autoritățile ucrainene spun că au eliberat zeci de mii de arme civililor, de la începutul războiului 

Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastîrskii a spus că de la începutul războiului, civilii au primit zeci de mii de arme, comunică NV. Ministrul a precizat că până a-i fi oferită arma, cetățeanul trebuie să vină cu unele dovezi. 

Monastîrskii a spus că orice cetățean al Ucrainei poate să se adreseze la departamentul de poliție pentru a primi arma de luptă, însă cu anumite condiții.

„Să dovedească că lucrează cu adevărat pentru apărarea Ucrainei, lucrează sau se află în rândurile apărării teritoriale, unităților de voluntari, comunităților teritoriale și să primească arma corespunzătoare. Este vorba în primul rând despre arme automate. Noi am oferit deja câteva zeci de mii de arme automate în toată țara”, a spus ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei.

Amintim că ​​bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Această interdicție este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale, introdusă în întreaga țară de Vladimir Zelenski.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: