„Avem o marjă de 800 de persoane”. Ministerul Sănătății, despre numărul de bolnavi pe care îi mai poate primi sistemul medical
Full Article 2 minutes read

„Avem o marjă de 800 de persoane”. Ministerul Sănătății, despre numărul de bolnavi pe care îi mai poate primi sistemul medical

În prezent, sistemul medical din Republica Moldova dispune de încă aproximativ 800 de paturi pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Despre acest lucru a anunțat Svetlana Lupu, șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 29 mai.

„Dacă să ne referim la capacitatea spitalelor la moment, anume pe profil COVID-19, atunci în spitalele noastre sunt desfășurate circa 2000 de paturi, dintre care mai mult de 200 sunt paturi de terapie intensivă. Asta atunci când vorbim despre paturi COVID. Nu trebuie să confundăm paturile COVID-19 cu paturile de profil infecțios, care au existat până acum și nu trebuie să ne gândim că paturile COVID sunt toate paturile existente”, a declarat Svetlana Lupu.

„La moment, în spital există circa 1200 de persoane infectate. Deci, avem o marjă de 800 de persoane pe care spitalele le pot admite acum. O parte din persoanele internate sunt la finele tratamentului și vor fi externate. Atunci capacitatea de paturi crește. O parte vor fi internate din nou. Astfel, numărul e în permanentă mișcare”, a mai spus Svetlana Lupu.

Aceasta a specificat că doar la Institutul de Medicină Urgentă, la moment sunt 110 paturi pregătite pentru persoane în stări grave și extrem de grave.

Totodată, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a punctat că din numărul total de cazuri active fac parte și persoanele din stânga Nistrului, dar și cele care se tratează la domiciliu.

Menționăm că până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 7725 de cazuri de COVID-19, dintre care 4278 de pacienți s-au însănătoșit, iar 283 au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: