Avertizarea SUA pentru Belarus, în cazul în care va permite utilizarea teritoriului său cu scopul unui „atac” asupra Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Avertizarea SUA pentru Belarus, în cazul în care va permite utilizarea teritoriului său cu scopul unui „atac” asupra Ucrainei

SUA avertizează Belarusul că va răspunde „rapid și hotărât” în cazul în care Minskul va permite utilizarea teritoriului său cu scopul unei eventuale invazii în Ucraina. Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat, Edward Price, în cadrul unui briefing de presă, informează Zerkalo.io.

Am dat de înțeles Belarusului că, în cazul în care va permite utilizarea teritoriului său pentru un „atac” împotriva Ucrainei, se va confrunta cu un răspuns rapid și hotărât din partea SUA, a aliaților și partenerilor noștri”, a declarat oficialul.

Edward Price a adăugat că, în cazul unui asemenea scenariu, NATO își va spori prezența în țările-membre ale Alianței, învecinate cu Belarusul.

Pe 24 ianuarie, Alexandr Lukașenko a declarat că la urechile sale au ajuns informații despre „o poziție amenințătoare” din partea Deparatamentului de Stat al SUA.

Au venit la diplomații noștri din New York și îi amenință: dacă îi veți permite lui Putin și Rusiei, una-alta, vom aplica sancțiuni. Dacă veți readuce arma nucleară în Belarus, va fi așa și așa. Înțelegeți, intonație de mentor față de Belarus. (…) Noi nu avem nevoie de vreun război. Însă acești americani, cu mâinile polonezilor, letonilor și ei înșiși ne împing către astfel de acțiuni. Noi eram garanți ai securității în regiune, mereu am fost apreciați pentru asta. De ce ne împingeți spre așa ceva și faceți din noi agresori, potrivit termenologiei lor. Pentru ce? Iar acum ne amenință”, a spus Lukașenko.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: