Forța de Reacție NATO, trimisă în România. Stoltenberg: Vom proteja și apăra fiecare centimetru din teritoriu
Full Article 2 minutes read

Forța de Reacție NATO, trimisă în România. Stoltenberg: Vom proteja și apăra fiecare centimetru din teritoriu

Forța de Reacție a NATO este trimisă, pentru prima oară în istorie, în misiunea sa principală, consolidarea apărării Alianței. Primele elemente ale acestei forțe ajung astăzi în România.

„Astăzi, pentru prima oară în istoria noastră, desfășurăm Forța de Reacție a NATO. Astăzi, soldații francezi ajung în România, ca elementele de avangardă ale acestei forțe”, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg într-o conferință de presă.

„Angajamentul nostru față de articolul 5, clauza noastră de apărare colectivă, este ferm. Vom proteja și apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a continuat el, potrivit digi24.ro

Forța de Reacție NATO a fost creată în 2003 și poate avea și până la 40.000 de soldați.

„NATO este o Alianță defensivă. Nu căutăm un conflict cu Rusia. Rusia trebuie să oprească imediat războiul, să-și retragă toate forțele din Ucraina și să se angajeze cu bună-credință în eforturile diplomatice”, a mai spus Stoltenberg.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A șasea zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: