Bani din fondul de rezervă pentru funeraliile lui Snegur și Druță. Ce sumă s-a cheltuit?
Full Article 2 minutes read

Bani din fondul de rezervă pentru funeraliile lui Snegur și Druță. Ce sumă s-a cheltuit?

Cabinetul de miniștri a alocat peste 1 milion 125 de mii de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului cu scopul de a acoperi cheltuielile pentru funeraliile primului președinte al Republicii Moldova Mircea Snegur, și ale scriitorului Ion Druță. Astfel, peste 820 de mii de lei vor fi atribuiți Ministerului Culturii, în timp ce aproape 305 mii de lei vor reveni Cancelariei de Stat.

„Serviciile prestate pentru organizarea funeraliilor au fost negociate și prestate în condițiile legii privind achizițiile publice”, a menționat Ana Calinici, secretar de stat al Cancelariei.

Suma alocată pentru petrecerea pe ultimul drum, cu onoruri de stat, a lui Mircea Snegur, a fost de aproape cinci ori mai mare decât cea cheltuită pentru funeraliile scriitorului Ion Druță, decedat în capitala Federației Ruse, unde a locuit mai bine de jumătate de secol.

Amintim că primul președinte al Republicii Moldova s-a stins din viață în seara zilei de 13 septembrie, la vârsta de 83 de ani, după o luptă îndelungată cu o boală incurabilă. Iar dramaturgul Ion Druță a decedat pe 28 septembrie, la 95 de ani, și a fost înmormântat pe 2 noiembrie la Soroca, lângă Lumânarea Recunoștinței, conform dorinței sale exprimate în testament.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: