Bani pentru moldovenii care vor reveni în țară și se vor angaja oficial. Anunțul prim-ministrului
Full Article 2 minutes read

Bani pentru moldovenii care vor reveni în țară și se vor angaja oficial. Anunțul prim-ministrului

Guvernul își propune să creeze un cont de depozit bancar pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova care va reveni în țară și se va angaja oficial. Anunțul a fost făcut luni, 2 martie, de către prim-ministrul Ion Chicu, care a precizat că statul ar putea subvenționa, lunar, până la 20% din salariul oficial declarat. Măsura ar urma să fie implementată din 1 iulie. 

„Ne propunem să creăm cont de depozit bancar pentru fiecare concetățean de-al nostru revenit de peste hotare, care se angajează oficial în câmpul muncii. Cuantumul subvenționării lunare din partea statului – pînă la 20% din salariul oficial declarat. Ministerul Finanțelor va propune spre consultări publice proiectul Regulamentului respectiv în câteva săptămâini”, a scris premierul Ion Chicu pe pagina sa de Facrbook.

Totodată, șeful executivului a menționat că, în primele două luni ale anului curent, mărimea veniturilor la bugetul public național a crescut cu 1200 milioane lei, față de anul 2019.

Stimați Prieteni!1200 milioane lei. Cam atât constituie creșterea veniturilor Bugetului Public Național în primele…

Geplaatst door Ion Chicu op Zondag 1 maart 2020

Prim-ministrul a mai scris că din impozite și taxe, zilnic, bugetul crește cu circa 30 mln lei mai mult față de anul trecut.

„Dacă isteria legată de virus nu ne va face surprize neplăcute pe plan economic regional și mondial, această dinamică a încasărilor bugetare ne va permite să venim pentru partea a 2-a a anului cu o nouă majorare a salariilor pedagogilor, medicilor și altor bugetari”, a mai scris Ion Chicu.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: