Bulgaria interzice accesul în țară pentru cetățenii altor țări, inclusiv cu scop de tranzit. Măsura este valabilă până pe 15 iulie
Full Article 1 minutes read

Bulgaria interzice accesul în țară pentru cetățenii altor țări, inclusiv cu scop de tranzit. Măsura este valabilă până pe 15 iulie

Bulgaria a interzis accesul pe teritoriul țării a cetățenilor din alte state, inclusiv ai Republicii Moldova. Măsura a fost luată în conformitate cu ordinul Ministerului Sănătății de la Sofia și este valabilă până la 15 iulie 2020, inclusiv cu scop de tranzit, informează Ambasada Republicii Moldova în Bulgaria pe 1 iulie.

Cu titlu de excepție, autoritățile bulgare examinează solicitările de intrare și/sau tranzitare a Bulgariei pentru persoanele aflate în situație umanitară dificilă. Informația respectivă urmează a fi comunicată ambasadei la adresa de e-mail: [email protected] pentru a fi transmisă pentru examinare autorităților bulgare.

În cazuri excepționale: accidente cu victime, decese și calamități naturale, cetățenii Republicii Moldova pot apela la numărul de telefon +359 877819314 sau vor scrie la adresa de e-mail: [email protected].

Potrivit datelor publicate de platforma worldometers.info, până în prezent, în Bulgaria au fost înregistrate circa 5 mii de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus și 230 de decese.Aproximativ 2 700 de persoane s-au însănătoșit. Asta în condițiile în care populația Bulgariei este de circa 7 milioane de oameni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: