Campioana olimpică Isinbaeva a supărat conducerea Daghestanului. Un stadion nu-i va mai purta numele
Full Article 2 minutes read

Campioana olimpică Isinbaeva a supărat conducerea Daghestanului. Un stadion nu-i va mai purta numele

Conducerea Daghestanului Serghei Melikov vrea ca stadionul din Mahacikala să fie redenumit. Acesta îi poartă numele Elenei Isinbaeva, fostă atletă rusă, specializată în proba de săritura cu prăjina. Declarația oficialului din Daghestan vine ca urmare a precizărilor sportivei, care s-a numit om al păcii. 

„Ultimele declarații ale sportivei, făcute din spatele cordonului sunt un semnal serios pentru noi și un motiv de a reexamina numele stadionului. (…) Să fie numită în cinstea ei o oricare sală de sport din Spania, pe care ea a ales-o în schimbul Rusiei”, a spus conducerea Daghestanului Serghei Melikov, scrie sportrbc.ru.

Potrivit acestuia, va fi corect, dacă noul nume al stadionului va fi ales de locuitorii Daghestanului: „Dau ordin Ministerului Sporturilor din Daghestan și primarului de Mahacikala să organizeze această activitate”

Stadionul a fost numit în cinstea sportivei, al cărei tată este originar din Daghestan, în urmă cu 6 ani.

Săptămâna trecută, publicația spaniolă El Digital Sur a scris că Isinbaeva trăiește pe insula Tenerife într-un „complex de lux” și duce „o viață secretă”. Campioana olimpică a spus mai târziu că despre ea se răspândesc știri false, dar ea este „omul păcii”: „Trăiesc acolo unde lucrez, mănânc ceea ce iubesc, comunic cu cei pe care îi prețuiesc și îi respect”.

Isinbaeva este membră a Comitetului Olimpic Internațional. Pe 18 iulie, Comitetul a anunțat că o comisie de etică a organizației a verificat-o pe Isinbaeva și a constatat că din 24 februarie 2022 ea nu a avut legături contractuale cu forțele armate sau agențiile de securitate ruse și nu a susținut acțiunile militare din Ucraina, prin urmare ea nu a fost lipsită de statutul său de membru al Comitetului.

Elena Isinbaieva are 41 de ani și s-a născut la Volgograd, Rusia. Ea a fost câștigătoarea Jocurilor Olimpice din 2004 și 2008, a campionatelor europene de atletism din anul 2006 și a campionatelor mondiale de atletism din 2005 și 2007.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: