Canada va avea ambasadă la Chișinău? Răspunsul ministrei canadiene de Externe, Mélanie Joly
Full Article 1 minutes read

Canada va avea ambasadă la Chișinău? Răspunsul ministrei canadiene de Externe, Mélanie Joly

În Republica Moldova ar putea fi deschisă o ambasadă a Canadei. Declarația a fost făcută de ministra canadiană de Externe, Mélanie Joly, care se află într-o vizită oficială la Chișinău.

Mélanie Joly a fost întrebată de jurnaliști dacă guvernul canadian ia în considerare deschiderea, în Moldova, a unei ambasade a Canadei, care să „fortifice relațiile bilaterale” dintre cele două țări.

„Asta se începe cu vizita ministrului de Externe în prima zi de lucru a noului ministru de externe. Acesta este un mesaj puternic. Noi am angajat mai multe persoane să lucreze la subiectul Republica Moldova și subiectul abordat în întrebare dvs. este cu siguranță un subiect la care voi fi atentă”, a răspuns ministra Afacerilor Externe din Canada.

Precizăm că vizita Mélaniei Joly în Republica Moldova este prima a unui ministru de Externe canadian în țara noastră, din ultimii 10 ani. Vizita are lor în prima zi de lucru a noului ministru de Externe de la Chișinău, Mihai Popșoi, învestit în funcție pe 29 ianuarie, după ce Nicu Popescu și-a depus demisia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: