Cancelarul Germaniei a explicat de ce nu merge la Kiev. Ambasadorul Urainei l-a numit „cârnăcior supărat”
Full Article 2 minutes read

Cancelarul Germaniei a explicat de ce nu merge la Kiev. Ambasadorul Urainei l-a numit „cârnăcior supărat”

Cancelarul Germaniei Olaf Scholz a recunoscut, într-un interviu, că nu merge la Kiev din cauza situației în care a fost pus președintele Frank Walter Steinmeier, informează „Evreopeiskaya Pravda” („Европейская правда”), care citează Tagesschau. Între timp, ambasadorul Ucrainei la Berlin l-a numit pe liderul german „cârnăcior supărat”.

Șeful executivului german a explicat de ce nu a mers încă la Kiev, la fel ca alți lideri europeni, ca să își arate solidaritatea cu poporul ucrainean. În cadrul emisiunii ZDF „Ce urmează, domnule Scholz?”, acesta a fost întrebat dacă planifică o vizită în capitala Ucrainei. Acesta a răspuns că este de părere că este „o situație destul de fără precedent” faptul că președintele țării „a fost exclus”. „Acest lucru încurcă treburile”, a spus cancelarul german.

Scholz a dat de înțeles că este inacceptabil să îi spui unei țări precum Germania „care a oferit atât de mult ajutor financiar și militar” că „președintele nu poate veni”.

Între timp, comentând situația pentru publicația germană Der Spiegel, ambasadorul Ucrainei în Germania Andrei Melnik l-a numit pe cancelarul german Olaf Scholz „cârnăcior supărat din ficat”, informează strana.ua.

„Să faci pe cârnăciorul din ficat supărat – nu este profesionist. Este vorba despre cel mai sângeros război de la atacul naziștilor, nu este grădiniță”, a spus Melnik.

Amintim că, pe 12 aprilie, în timpul vizitei sale în Polonia, președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier a confirmat că a vrut să viziteze Ucraina, însă i s-a dat de înțeles că acest lucru nu este dorit de partea ucraineană. Motivul ar fi faptul că, pe când era ministru de Externe, Steinmeier a avut o relație de prietenie cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. În plus, Steinmeier a susținut activ construcția conductei de gaz North Stream 2.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: