Când în Republica Moldova vor fi legalizate căsătoriile între persoane de același sex? Răspunsul unui deputat PAS
Full Article 2 minutes read

Când în Republica Moldova vor fi legalizate căsătoriile între persoane de același sex? Răspunsul unui deputat PAS

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Eugen Sinchevici, care a participat pe 18 iunie la Marșul Solidarității în sprijinul drepturilor comunității LGBT din Chișinău, susține că în Republica Moldova nu vor fi legalizate în viitorul apropiat căsătoriile între persoanele de același sex. La întrebarea reporterului NM, de ce partidul de guvernământ nu introduce o lege în acest sens, Sinchevici a spus că cetățenii nu sunt încă pregătiți pentru acest lucru.

Deputatul PAS spune că a participat la Marșul Pride pentru a susține iubirea dintre oameni, întrucât „nimeni nu ne poate dicta cine poate fi iubit și cine nu”.

Întrebat de ce PAS nu aprobă o lege prin care să rezolve problemele cu care se confruntă membrii comunității LGBT, Sinchevici a zis că societatea nu este încă pregătită pentru acest lucru.

„Rolul unui deputat este de a reprezenta populația. Când populația este pregătită și o susține, atunci bineînțeles că o vom face. Acum trebuie să explicăm populației, să facem diverse dezbateri pentru ca cât mai mulți oameni să înțeleagă că acest lucru este normal. Până în 2008, populația nici măcar nu era pregătită pentru ideea integrării europene. Este dificil pentru societate să accepte idei diferite, dar acest proces merge într-o singură direcție – spre progres. Ne îndreptăm spre viitor, iar aceasta este o chestiune de timp”, a spus parlamentarul.

Totodată, el a menționat că nu crede că căsătoriile între persoane de același sex vor fi legalizate în Moldova în viitorul apropiat.

Menționăm că, pe 18 iunie, în centrul Chișinăului a avut loc Marșul Solidarității în sprijinul drepturilor comunității LGBT. Marșul a început la intersecția străzilor București și Ismail. Corespondenții NM Nicolae Paholinițchi și Alina Mihalkina au transmis în direct evenimentul.

În acest an, în Republica Moldova se desfășoară cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Comunității LGBT+ din Moldova „Moldova Pride”. Festivalul va avea loc între 12 – 18 iunie și se va încheia, conform tradiției, cu Marșul Pride.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: