Candidatul promovat de Cavcaliuc la funcția de primar al capitalei și-a filmat spotul în Olanda: Am o afacere de succes, dar sunt gata să revin
Full Article 2 minutes read

Candidatul promovat de Cavcaliuc la funcția de primar al capitalei și-a filmat spotul în Olanda: Am o afacere de succes, dar sunt gata să revin

Candidatul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Constantin Butucel, a lansat primul spotul electoral, filmat în Olanda – țară în care trăiește, împreună cu familia, de 12 ani. În videoclipul făcut public pe 10 octombrie, Butucel anunță că este gata să revină acasă, pentru a pune umărul la dezvoltarea capitalei Moldovei, în baza experienței acumulate în Regatul Țărilor de Jos.    

„Mă numesc Constantin Butucel. Am 35 de ani. Locuiesc și muncesc în Olanda de 12 ani. Am construit o afacere de succes în domeniul construcțiilor unde s-au regăsit zeci de moldoveni care își întrețin familiile din Moldova. Experiența mea de aici îmi oferă înțelepciunea necesară pentru a găsi cele mai bune soluții pentru a transforma orașul Chișinău într-un oraș curat, modern, confortabil și sigur. (…) Sunt gata să revin cu familia în Chișinău pentru a mă implica în transformarea orașului în care m-am născut într-o capitală cu adevărat europeană”, a declarat Butucel.

Butucel susține că merge în campania electorală cu priorități bine definite, menite să dezvolte Chișinăul. Între acestea: eficientizarea transportului public, reorganizarea drumurilor, crearea pistelor pentru bicicliști, dezvoltarea culturii ciclismului, precum și amenajarea locurilor pentru odihnă și de joacă pentru copii.

***

Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Campania electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 a început pe 6 octombrie. Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a anunțat că candidaților le este interzis în campania electorală să participe la lansarea proiectelor de infrastructură sau a achizițiilor efectuate din bugetul public național, inclusiv să organizeze concerte.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: