Carp curățat, măturat la patru ace, discuții cu Elon Musk și basket cu robotul. Cele mai memorabile spoturi video din campania electorală
Full Article 3 minutes read

Carp curățat, măturat la patru ace, discuții cu Elon Musk și basket cu robotul. Cele mai memorabile spoturi video din campania electorală

3 noiembrie este ultima zi de campanie electorală. Duminică, alegătorii sunt așteptați la secțiile de votare pentru a-și alege primarii și consilierii locali. Scrutinul din acest an a fost bogată în candidați: peste 60 000 de pretendenți, dintre care circa 4000 pentru funcția de primar. NM a selectat cele mai remarcabile spoturi electorale, care au devenit virale pe rețelele de socializare.

Candidata Partidului Comuniștilor (PCRM) Diana Caraman a filmat un spot video pe str. Industrială din Chișinău, oraș pe care comunista își dorește să îl administreze în calitate de primar. Cu cască roșie pe cap și ciocan în mână, aceasta promite să repare traseul și să asigure un drum de calitate. „Cu comuniștii e mai bine”, spune Caraman înainte să bată un cui într-un panou pe care scrie „Cu comuniștii la putere aici va fi un drum reparat”. Ulterior, aceasta a măsurat cu rigla mărimea unei gropi.

 

În alt clip publicat pe pagina sa de Facebook, Caraman curăță un pește împreună cu un bărbat. „PAS, вы уху ели?”, spune aceasta, după care însoțitorul său adaugă „Din carp iese cea mai bună uha (supă de pește, nota redacției).

Tot cu două clipuri memorabile s-a făcut remarcat și candidatul Partidului „Șansă” la funcția de primar al or. Cricova Andrei Galațchi, care a fost exclus din cursa electorală prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. În unul dintre ele, Galațchi apare la volanul unui automobil Tesla, pe fundalul melodiei „P.I.M.P.” al rapperului 50 Cent. Conform scenariului, la un moment dat bateria electrică a mașinii se descarcă, iar candidatul Șansă… îl „telefonează” supărat pe Elon Musk, proprietarul companiei Tesla. Între-un final, acesta promite stații de încărcare a mașinilor electrice „în toate punctele principale din Cricova”.

 

În alt spot, Galațchi la patru ace ia din mână hârlețul unui bărbat care sapă pământul și îi face munca. Tot el, ridică roaba cu lut în locul unui muncitori, ba chiar mătură în locul unei femei care face curat pe stradă. Totul pe fundalul „imnului” Partidului „Șansă” – „E șansa ta”.

A dat dovadă de originalitate și Veaceslav Tambur, candidatul Partidului Social Democrat European la funcția de primar al orașului Fălești. Acțiunea are loc într-un oraș modern care amintește de Dubai

 

Un clip neobișnuit a publicat și Ruslan Codreanu, candidat la funcția de primar al capitalei. Acesta joacă basket cu un robot creat cu ajutorul inteligenței artificiale. În mesajul care însoțește imaginile video, Ruslan Codreanu a menționat că, în prezent, dat fiind starea deplorabilă a terenurilor sportive din municipiul Chișinău, „doar roboții” se pot antrena pe ele.

Iar deputatul Vasile Bolea, candidatul „Renaștere” la funcția de primar al capitalei, și-a etalat în această campanie electorală talentul de cântăreț. Acesta a publicat mai multe filmulețe în care cere susținerea alegătorilor și cântă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: