Cât de des se evacuează la Chișinău automobilele parcate neregulamentar? Răspunsul poliției
Full Article 2 minutes read

Cât de des se evacuează la Chișinău automobilele parcate neregulamentar? Răspunsul poliției

În perioada septembrie – decembrie 2020, colaboratorii poliției rutiere din Chișinău au întocmit 769 de procese-verbale cu privire la încălcarea regulilor de parcare de către conducătorii auto. În 551 de cazuri, aceste încălcări au servit temei pentru evacuarea mijlocului de transport. De notat că în aceste trei luni, 414 vehicule au fost transportate și depozitate la parcarea specială. Aceste informații au fost publicate de Inspectoratul Național de Securitate Publică pe portalul VreauInfo.md.

Potrivit unui raport al Inspectoratului, în ultimele trei luni ale anului 2020, poliția rutieră a înregistrat 551 de cazuri de încălcare a regulilor de parcare în capitală, în care mijloacele de transport riscau să fie confiscate. În timpul întocmirii proceselor-verbale, 137 de conducători auto au achitat amenzile la fața locului și automobilele le-au fost restituite. Iar în 414 cazuri, vehiculele au fost ridicate, transportate și depozitate la parcarea specială. Cei de la Inspectorat au mai menționat că în capitală, de transportarea vehiculelor la parcarea specială se ocupă compania „Magda-Tur”.

Inspectoratul a mai anunțat că în lunile septembrie – decembrie anul trecut, inspectorii rutieri au întocmit 769 de procese-verbale pentru staționare în locuri interzise.

***

Acest material este realizat în cadrul campaniei de promovare organizată de către A.O. «Juriștii pentru Drepturile Omului» și este parte a proiectului «Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova» (MEDIA-M), finanțat de USAID, Ambasada Britanică și implementat de Internews în Moldova și Freedom House, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.

Conținutul acestui material nu reflectă în mod necesar viziunea Ambasadei Britanice, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Material de parteneriat

 

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: