Cât vor costa carburanții pe 29 septembrie? ANRE a stabilit prețurile plafon
Full Article 2 minutes read

Cât vor costa carburanții pe 29 septembrie? ANRE a stabilit prețurile plafon

Motorina continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noile prețuri maxime de referință. Astfel, mâine vom plăti pentru 1 litru de motorină cu 9 bani mai mult decât astăzi – 17,25 lei. Benzina se va ieftini cu 1 ban și va costa 20,69 lei per litru.

„Contextul evoluției ascendente a prețurilor la burse este în mare parte generat de incapacitatea companiilor petroliere de a acoperi cererea actuală și are ca efect înregistrarea celui mai înalt nivel al cotațiilor la țiței din octombrie 2018, majorare care-și găsește reflecția și în prețurile la produsele derivate publicate de către Platts”, explică ANRE.

Totodată, Agenția precizează că în ultimele 6 zile prețurile de tranzacționare în regiune au crescut la motorină cu 47 $/tonă (sau 7,6%). Potrivit ANRE, acest lucru va influența direct asupra prețului maximal de comercializare cu amănuntul, ce va fi stabilit în perioada următoare.

Potrivit ANRE, mecanismul actual de formare a prețurilor exclude orice posibilitate a companiilor petroliere să intervină prin eventuale majorări nejustificate la produsele petroliere.

Pe 27 septembrie, ANRE a afișat o creștere cu 0,11% a prețului la motorină (11 bani).

Cât vor costa carburanții pe 29 septembrie? ANRE a stabilit prețurile plafon

ANRE

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: